Μυστήριο η στάση της ΝΔ για τον δήμο Αθηναίων – Άγνωστο ακόμη αν θα στηρίξει τον Κακλαμάνη

Ένα μυστήριο παραμένει ακόμη για το Μέγαρο Μαξίμου ο υποψήφιος που διεκδικεί τη θέση του Δήμαρχου στον Δήμο της Αθήνας με την σημαία της ΝΔ. Μάλιστα, παρόλα ταύτα, πολλά είναι τα ονόματα που κυκλοφορούν για την διεκδίκηση της πολυπόθητης καρέκλας.

Το γεγονός προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί το πρόσωπο που θα διεκδικήσει τον πρώτο Δήμο της χώρας στον Α' γύρο των δημοτικών εκλογών,

στις 18 Μαΐου με την πιθανότητα να περάσει και στον επόμενο, στις 25 Μαΐου. Μάλιστα είναι σημαντική μία σοβαρή υποψηφιότητα για την διεκδίκηση, η οποία «στέλνει» και πολιτικά μηνύματα για το βράδυ των εκλογών. Παρά το γεγονός πως η ΝΔ δεν ήταν διατεθειμένη να δώσει χρίσματα, άλλαξε απόφαση, αφού έβλεπε τις μετρήσεις να καταρρέουν και αποφασίστηκε να δώσει τη μάχη με πρόσωπα από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, ενώ είχε μείνει ανοικτό το θέμα για τους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αλλά και για την Περιφέρεια Αττικής.

Αρκετά πρόσωπα βολιδοσκοπήθηκαν, αλλά εξ αρχής η άρνησή τους κυριάρχησε και έκλεισε κάθε συζήτηση. Τους τελευταίους μήνες είχαν ακουστεί και ονόματα υπουργών, όπως των κκ. Νίκο Δένδια (Δημοσίας Τάξεως) και Άδωνι Γεωργιάδη (Υγείας), αλλά και της κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη (Τουρισμού).

Ο Νικήτας αποφασισμένος και έτοιμος από καιρό!

Το μόνο πρόσωπο που έθεσε εδώ και καιρό υποψηφιότητα μόνος του, χωρίς να περιμένει να δοθεί «πράσινο φως» από τη ΝΔ, ήταν ο βουλευτής, πρώην υπουργός και πρώην δήμαρχος κ. Ν. Κακλαμάνης, για τον οποίο όμως υπάρχει αρνητική άποψη μεταξύ συμβούλων του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά κάτι που μάλιστα είχε μόνος του αποκαλύψει, λέγοντας: «Δεν με θέλουν, αλλά δεν ξέρω γιατί. Το ψηφοδέλτιό μου θα είναι διακομματικό και θα συμμαχήσω και με πρόσωπα εκτός ΝΔ» λέει δηλώνοντας έτοιμος να ζητήσει εντός των επομένων ημερών: «Θα ζητήσω να δω τον Αντώνη Σαμαρά μόνο του. Οι δυο μας, χωρίς να είναι άλλος μπροστά» αναφέρει σε πολιτικούς του φίλους, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την ενόχλησή του για τον παρασκηνιακό πόλεμο που έχει δεχθεί από τμήμα του περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού.

Η υποψηφιότητα του κ. Κακλαμάνη, που ηττήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια από τον νυν δήμαρχο κ. Γ. Καμίνη, αλλάζει τα δεδομένα στον «γαλάζιο» αυτοδιοικητικό χάρτη, στον οποίο προσετέθη εδώ και δύο εικοσιτετράωρα και το όνομα του κ. Κ. Μίχαλου, προέδρου του ΕΒΕΑ που φέρεται να είναι ένα από τα πρόσωπα που συζητεί η ηγεσία της ΝΔ για τον Δήμο Αθηναίων.

Την ίδια ώρα, ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος έχει καταφέρει με τη συνδρομή και έμπειρων κομματικών παραγόντων, όπως ο πρώην Γραμματέας κ. Ελευθέριος Ζαγορίτης, να κλείσει για πρώτη φορά τόσο νωρίς τον φάκελο των υποψηφιοτήτων με ελάχιστες εκκρεμότητες. Σε αυτές είναι οι δήμοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης και οι περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου, αν και στην τελευταία η πλάστιγγα γέρνει προς τον νυν περιφερειάρχη κ. Πέτρος Τατούλη. Μεγάλη συζήτηση γίνεται και για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου μάλλον θα είναι και ο μόνος δήμος που η ΝΔ θα στηρίξει εν ενεργεία βουλευτή και αυτός θα είναι εκτός απρόοπτου ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα