Νέα τροπή στο θρίλερ του Boeing – Γαλλικός δορυφόρος εντόπισε (;) συντρίμμια [εικόνες]

Νέες δορυφορικές εικόνες, αυτή τη φορά από γαλλικό δορυφόρο δείχνουν συντρίμμια στην νότια περιοχή των ερευνών και ενδέχεται να είναι κομμάτια από το εξαφανισμένο αεροπλάνο των μαλαισιανών αερογραμμών.

Το θρίλερ με το εξαφανισμένο αεροπλάνο της πτήσης ΜΗ370 της Malaysia Airlines συνεχίζεται καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί απολύτως τίποτα από το αεροπλάνο. Η περιοχή των ερευνών είναι πολύ μεγάλη με τους ειδικούς να αναφέρουν ότι οι Αρχές «ψάχνουν ψήλους-όχι απλά στα άχυρα αλλά-σε έναν ολόκληρο αχυρώνα».

Εχθές οι έρευνες επικεντρώνονταν σε σημείο που υπέδειξε κινεζικός δορυφόρος

καθώς «φωτογράφισε» ένα σημείο όπου φαίνονταν σαν να υπήρχαν συντρίμμια, 120 χιλιόμετρα από το σημείο όπου είχε υποδείξει ο αυστραλιανός δορυφόρος.

Τελικά οι χθεσινές έρευνες δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα και το Boeing 777 παραμένει εξαφανισμένο, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στις αρμόδιες Αρχές οι οποίες ωστόσο συνεχίζουν να οργώνουν τον Ινδικό Ωκεανό ψάχνοντας για τα συντρίμμια που «έδειξε» ο κινεζικός δορυφόρος.

Η Κίνα, 153 πολίτες της οποίας βρίσκονταν μέσα στο Μπόινγκ 777, ανακοίνωσε πως αποστέλλει στη ζώνη πολλά πλοία και δύο αεροπλάνα Ιλιούσιν IL-76, που αναμένονται αύριο, Δευτέρα, στο Περθ. «Το οφείλουμε στις απελπισμένες οικογένειες (των επιβατών), το οφείλουμε στις κυβερνήσεις των ενδιαφερομένων χωρών. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανακαλύψουμε τι συνέβη με την πτήση MH370», είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ.

Στην αναζήτηση προστίθεται και μία νέα πληροφορία, αυτή τη φορά από γαλλικό δορυφόρο που εντόπισε ένα σημείο όπου ενδέχεται να υπάρχουν συντρίμμια του αεροπλάνου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο γαλλικός δορυφόρος έδειξε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, όπου είχαν δείξει και οι άλλοι δύο δορυφόροι-ο κινεζικός και ο αυστραλιανός.

«Σήμερα το πρωί, η Μαλαισία έλαβε νέες δορυφορικές εικόνες από τις γαλλικές αρχές», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας. «Η Μαλαισία αμέσως διαβίβασε αυτές τις εικόνες στο αυστραλιανό κέντρο συντονισμού της διάσωσης». Το υπουργείο δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για τις δορυφορικές εικόνες.

Νωρίτερα, ο Άμποτ, είπε ότι «όσο περισσότερα αεροπλάνα θα έχουμε, όσο περισσότερα πλοία θα έχουμε, τόσο μεγαλύτερη δυνατότητα θα έχουμε να βρούμε οποιαδήποτε συντρίμμια». Η φράση του είναι χαρακτηριστική καθώς υποδεικνύει το μεγάλο μέγεθος της περιοχής των ερευνών.

Παρ’ όλα αυτά ο πρωθυπουργός παραμένει αισιόδοξος: «Υπάρχουν ελπίδες… πως πιθανόν βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο προκειμένου να ανακαλύψουμε τι συνέβη», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πρόκειται για «αριθμό αντικειμένων τα οποία βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο μέσα στην αυστραλιανή ζώνη ερευνών» που εκτείνεται σε περίπου 36.000 τ.χ. σε μια περιοχή που είναι από τις πιο αφιλόξενες που πλανήτη.

Η μεγάλης κλίμακας έρευνα συνεχίζεται στα όρια του Ινδικού Ωκεανού και του Νότιου Παγωμένου Ωκεανού για να βρεθούν συντρίμμια που ενδέχεται να προέρχονται από το Boeing.

Keywords
Τυχαία Θέματα