Ντροπή μας! Δηλώνουμε τόσο δυστυχισμένοι όσο οι Ιρανοί, οι Ιρακινοί και οι Σύροι

14:10 6/6/2014 - Πηγή: KoolNews

Είμαστε απαισιόδοξοι. Έχουμε μία τραγικότητα, είναι στην φύση μας άλλωστε. Και τις χαρές και τις λύπες τις ζούμε στο έπακρο. Όσο μικρές κι αν είναι. Το ότι όμως θα αισθανόμασταν περισσότερο δυστυχισμένοι από τους Σύρους ή τους Ιρακινούς και τους Αιγυπτίους, φαντάζει τουλάχιστον υπερβολικό.

Κι όμως σύμφωνα με την έρευνα της Gallup οι Έλληνες είναι οι τέταρτοι πιο δυστυχισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη. Μπορεί να έχουμε κρίση, ανεργία και υπερβολικούς φόρους, αλλά αυτά είναι προβλήματα που υπάρχουν σε λιγότερο ή περισσότερο βαθμό σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Δύσης γενικότερα.

Σκηνές όμως με ανθρώπους να εκτελούνται και να σταυρώνονται στην μέση του δρόμου, γυναίκες να βιάζονται και να δολοφονούνται, τανκς μέσα στην πόλη, εκατομμύρια πρόσφυγες να ξεσπιτώνονται λόγω πολέμου δεν έχουμε ζήσει εδώ και πάνω από μισό αιώνα. Κι όμως ο Έλληνας αισθάνεται πιο δυστυχισμένος από τους Σύρους με τον εμφύλιο πόλεμο, και τους πάμπτωχους Καμποτζιανούς.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα λοιπόν έγινε η εξής ερώτηση: «Αισθανθήκατε χθες θυμό, λύπη, άγχος, σωματικό πόνο και ανησυχία»; Η ερώτηση είναι όντως πολύ γενική γιατί λύπη και θυμό μπορεί να έχει ο κάθε άνθρωπος από το επειδή απολύθηκε ή χώρισε, μέχρι γιατί είδε την οικογένειά του να σφαγιάζεται επειδή είναι χριστιανοί. Παρ ΄όλα αυτά όμως το αποτέλεσμα της έρευνας δείχνει ή μάλλον αποδεικνύει πως το έντονο ταμπεραμέντο των Ελλήνων μπορεί να γυρίσει «μπούμερανγκ» και να αισθανθεί πως χάνει την γη κάτω από τα πόδια του την ώρα που όντως υπάρχουν και χειρότερα.

Σύμφωνα με την Gallup η κατάταξη της δυστυχίας έχει ως εξής:

ΙράκΙράνΑίγυπτοςΕλλάδαΣυρίαΣιέρα ΛεόνεΚύπροςΚατεχόμενα (Δήθεν Βόρεια Κύπρος)ΚαμπότζηΛίβανος

Όσον αφορά το Ιράν τώρα, χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα και της ατομικής ελευθερίας είναι ένα περιστατικό το οποίο δεν έχει γίνει στην Ελλάδα ούτε τον μεσοπόλεμο... Έξι νεαροί συνελήφθησαν επειδή ανήρτησαν στο YouTube ένα βίντεο που τους δείχνει να χορεύουν στους ρυθμούς της επιτυχίας του Αμερικανού τραγουδιστή Φάρελ Γουίλιαμς, «Happy». Το βίντεο έδειχνε τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες χωρίς μαντίλα να χορεύουν στους δρόμους, μέσα σε ένα διαμέρισμα και σε ταράτσες κτιρίων της Τεχεράνης. Οι αρχές κατηγόρησαν τους έξι συλληφθέντες ότι διέπραξαν ανήθικη πράξη και τους συνέλαβαν...

Keywords
Τυχαία Θέματα