Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο θυμάται τον πατέρα του: Ντοκιμαντέρ στη μνήμη του Ντε Νίρο του πρεσβύτερου

Φόρο τιμής στη μνήμη του πατέρα του αποτίει ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο με το ντοκιμαντέρ στη μνήμη του που ετοίμασε και το οποίο θα ανοίξει αυλαία στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Sundance, ενώ ήδη το HBO υπέγραψε συμβόλαιο για να το προβάλλει πρώτο τηλεοπτικά.

Ο βραβευμένος με 2 Οσκαρ Ρόμπερτ Ντε Νίρο

με τη βοήθεια της σκηνοθεσίας του Πέρι Πελτζ αποτυπώνει τις αναμνήσεις του από τον πατέρα του με αφετηρία τα παιδικά του χρόνια.Ο Ντε Νίρο ο πρεσβύτερος ήταν ζωγράφος και όταν συνειδητοποίησε τις ομόφυλες σεξουαλικές του προτιμήσεις, χώρισε τη σύζυγο του κι εγκατέλειψε την οικογένεια.

Με το προσωπικό ημερολόγιο του πατέρα του ανά χείρας, ο 70χρονος ηθοποιός ξετυλίγει τη δεκαετία ανάμεσα στις δεκαετίες του 1950 και του 1960, όταν και ο πατέρας του βρέθηκε στο απόγειο της καριέρας του ως ζωγράφος σε μια μητρόπολη του κόσμου (Νέα Υόρκη) που αναζητούσε νέους καλλιτέχνες. Εκτός από τη δόξα, αποτυπώνεται και η απογοήτευση όταν οι πίνακες του τύγχαναν πλήρους απαξίωσης και αδιαφορίας.

Ο Ντε Νίρο δήλωσε για το εγχείρημα του ότι «το έκανα γι΄αυτόν. Για να γνωρίσουν τα παιδιά μου τον παππού τους. Έχω και τους πίνακες του σε ένα δωμάτιο για να πηγαίνουν να τους βλέπουν».

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα