Οι ξεχασμένες τραγωδίες της Malaysia Airlines – Η κατάρα έχει παρελθόν [εικόνες]

Οι περισσότεροι μάθαμε την Malaysia Airlines μέσα από τις δύο τραγωδίες. Την πτήση ΜΗ370 που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 8 του περασμένου Μαρτίου και την πτήση ΜΗ17 που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία στις 17 Ιουλίου.

Η «καταραμένη» εταιρεία όμως που ιδρύθηκε το 1947 και που πλέον ο κρατικός επενδυτής Khazanah Nasional Bhd, που διαθέτει το 69% της εταιρείας, σκοπεύει να την ιδιωτικοποιήσει για να φύγει από πάνω της το δυσβάσταχτο στίγμα των πολύνεκρων αεροπορικών δυστυχημάτων, είχε κι άλλες τραγωδίες

αλλά και ατυχήματα στο ενεργητικό της.

1 από 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > MH-653

Στις 4 Δεκεμβρίου του 1977, η πτήση MH-653 συνετρίβη στη Μαλαισία, μετά από αεροπειρατεία. Σκοτώθηκαν και οι 100 επιβαίνοντες. Στις συνομιλίες που καταγράφηκαν στο «μαύρο κουτί» ακούγονταν πολλές βολές μέσα στο αεροπλάνο πριν από τη συντριβή του. Πολλά πτώματα συμπεριλαμβανομένου και του αεροπειρατή, δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ.

MH-2133

Στις 15 Σεπτεμβρίου του 1995, η εταιρεία είχε άλλο ένα ατύχημα, αυτή τη φορά με την πτήση MH-2133. Το αεροσκάφος-ένα Fokker 50- απέτυχε να προσγειωθεί και συνετρίβη βίαια στην πίστα παίρνοντας στο θάνατο 32 από τους 49 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων δύο από το πλήρωμα.

MH-85

Στις 15 Μαρτίου 2000, η ​​πτήση MH-85 από το Πεκίνο προς την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, πήρε φωτιά από διαρροή οξαλυλοχλωριδίου κατά την εκφόρτωση του αεροσκάφους. Πέντε χειριστές αποσκευών έχασαν τη ζωή τους και οι αρχές που διερεύνησαν το περιστατικό, δήλωσαν ότι οι ουσίες που προκάλεσαν τη διαρροή δεν πρέπει να μεταφέρονται από τον αέρα.

Ολόκληρα εσωτερικά μέρη του χώρου αποσκευών του αεροσκάφους βρέθηκαν να έχουν διαβρωθεί από το υλικό.

MH-192

Στις 21 Απριλίου 2014, η πτήση MH-192 για την Ινδία, επέστρεψε στην Κουάλα Λουμπούρ όταν εξερράγη ένα από τα λάστιχα του αεροσκάφους και προκάλεσε βλάβη στο σύστημα προσγείωσης. Η αστυνομία της Μαλαισίας διενήργησε έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση στο αεροσκάφος πριν από την απογείωση, αλλά οι υποψίες δεν επιβεβαιώθηκαν.

Firefly Airlines

Στις 24 Απριλίου του 2014, ένα αεροπλάνο της Firefly Airlines, θυγατρικής της Malaysia αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Πενάνγκ, μετά τα προβλήματα που εμπόδισαν την ενεργοποίηση του συστήματος προσγείωσης.

The post Οι ξεχασμένες τραγωδίες της Malaysia Airlines – Η κατάρα έχει παρελθόν [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα