Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ στις Βρυξέλλες

Μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες που έγινε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό.

Σε εποικοδομητικό και θετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση των Αλέξη Τσίπρα και Άνγκελα Μέρκελ

στις Βρυξέλλες, ενώ στη συζήτησή τους, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφηκαν τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν γίνει από την προηγούμενη συνάντησή τους στο Βερολίνο μέχρι σήμερα. Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε να ισχύσει η απόφαση της 20ής Φεβρουαρίου που προβλέπει μια πρώτη ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τέλος Απριλίου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί και με τον Φρανσουά Ολάντ, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η ακριβής ώρα. Η Σύνοδος Κορυφής πραγματοποιείται μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Λετονία, όπου πάντως δεν αναμένονται μεγάλες εξελίξεις αναφορικά με την Ελλάδα. Το δεύτερο ραντεβού Τσίπρα - Μέρκελ πραγματοποιήθηκε ακριβώς ένα μήνα από τη μαραθώνια συνάντηση των δύο ηγετών στο Βερολίνο.

Για το Μέγαρο Μαξίμου, το νέο ραντεβού αποτελεί μία θετική εξέλιξη. Οπωσδήποτε μία νέα συνάντηση με τον «ισχυρό παίκτη» της Ευρωπαϊκής Ενωσης εκτιμάται ότι μπορεί να δώσει νέα ώθηση στη διαπραγμάτευση και ενδεχομένως να επισπεύσει και το κλείσιμο της συμφωνίας -ή τουλάχιστον, αυτό ελπίζει η Αθήνα.

Αξιωματούχοι της ΕΕ, σύμφωνα με το Reuters, δήλωσαν ότι αναμένουν η Μέρκελ να παραδώσει ένα μήνυμα ότι επιθυμεί να κρατήσει την Ελλάδα στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα και να αποφύγει μία καταστροφική χρεοκοπία, αλλά για να επιτευχθεί αυτό, η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να αναλάβει δεσμεύσεις στις τεχνικές συνομιλίες για λεπτομερή, κοστολογημένα μέτρα για να καταστήσει βιώσιμα τα δημόσια οικονομικά.

«Σε επίπεδο κορυφής, η Γερμανοί θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη και να βρουν μία λύση, αλλά ο χρόνος τελειώνει και μπορεί να υπάρξει περισσότερο δράμα πριν ο Αλ. Τσίπρας μπορέσει να αποφασίσει ("put his food down") και να καταλήξει σε μία συμφωνία» δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα πει και στην Άνγκελα Μέρκελ ότι επιθυμεί οι «καυτές πατάτες» του ασφαλιστικού και των εργασιακών να μετακυλισθούν για τον Ιούνιο, σε μια συμφωνία-πακέτο.

«Η Ελλάδα έχει διανύσει το 70% του δρόμου, ας κάνουμε το υπόλοιπο μαζί, δεν μπορούμε να βαδίζουμε μόνοι μας». Με αυτή τη φράση, κυβερνητική πηγή περιέγραψε τι σκοπεύει να πει ο κ. Τσίπρας στη σημερινή του συνάντηση το μεσημέρι με την κυρία Μέρκελ [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

The post Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ στις Βρυξέλλες appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα