Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του ΣτΕ για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (19:45) η σύσκεψη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από την απόφαση του οποίου θα κριθεί εάν είναι νομότυπη η απόφαση για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Η απόφαση του ΣτΕ, θα είναι προσωρινή και αναμένεται να εκδοθεί ή περίπου στις 21:00 ή αύριο το πρωί.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Κώστας Μενουδάκος είχε απορρίψει αίτημα που κατέθεσαν οι δικηγόροι του δημοσίου, που ζητούσαν προθεσμία για να προσκομίσουν συμπληρωματικά στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει

η Ελευθεροτυπία, οι εκπρόσωποι του δημοσίου υποστήριξαν πως ανεξάρτητα από την απόφαση η διάλυση της εταιρείας (ΕΡΤ) έχει ήδη συντελεσθεί ενώ συμπλήρωσαν πως η χώρα δεν υποχρεωμένη να έχει δημόσια τηλεόραση.

Υποστήριξαν, επίσης, πως ο πρόεδρος του ΣτΕ δεν έχει την αρμοδιότητα να εκδώσει προσωρινή διαταγή που να παγώνει την κοινή υπουργική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ , αφού αυτό είναι υπόθεση μόνο της επιτροπής αναστολών. Τόνισαν επίσης πως η απόφαση δεν μπορεί να προσβληθεί στο ΣτΕ με αίτηση ακύρωσης.

Από την πλευρά της η ΠΟΣΠΕΡΤ υποστήριξε πως η κοινή υπουργική απόφαση θα πρέπει να ακυρωθεί και ανέπτυξαν επτά λόγους στην επιχειρηματολογία τους. Υποστήριξε πως με το κλείσιμο της ΕΡΤ ήδη καταστρατηγουνται θέματα πολιτικής προστασίας, δημόσιας ασφάλειας και εθνικής άμυνας, προσκομίζοντας νέα συμπληρωματικά στοιχεία.Όπως μεταδίδει η Ελευθεροτυπία, η ΠΟΣΠΕΡΤ χαρακτήρισε την απόφαση αντισυνταγματική λέγοντας ότι υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες διότι παρακάμφθηκε η Βουλή και τόνισαν ότι με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου παρακάμφθηκε ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Α Μανιτάκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα