Οπαδοί του Άσαντ χάκαραν τον λογαριασμό του Associated Press

Σύροι χάκερς που αυτοπροσδιορίζονται ως οπαδοί του Μπασάρ Αλ Άσαντ, ανέλαβαν την ευθύνη για την κυβερνο-επίθεση στο λογαριασμό Twitter του Asssociated Press. Το βράδυ της Τρίτης οι χακερς απέκτησαν πρόσβαση στον λογαριασμό και τουίταραν πως σημειώθηκε διπλή έκρηξη στον Λευκό

Οίκο και πως ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Αν και το tweet σβήστηκε έπειτα από ελάχιστα λεπτά, το μήνυμα είχαν δει χιλιάδες χρήστες ενώ 1.181 retweets. Η «είδηση» προκάλεσε βουτιά στη Wall Street με τον δείκτη Dow Jowns να καταγράφει απώλειες 100 μονάδων.

Την ευθύνη ανέλαβε ο «Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός», που υποστηρίζει φανατικά τον προέδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασαντ. Μάλιστα στον λογαριασμό τους στο Facebook πανηγύριζαν για την επιτυχία του χτυπήματος αλλά και την αναστάτωση που αυτό προκάλεσε στην αμερικανική χρηματαγορά.

Στο παρελθόν η εν λόγω ομάδα έχει αναλάβει την ευθύνη για ανάλογες επιθέσεις σε λογαριασμούς του BBC αλλά και της δημοφιλούς εκπομπής «60 minutes» του CBS.

Ωστόσο οι χρηματιστές δίνουν μια διαφορετική εικόνα σε σχέση με το χτύπημα σημειώνοντας πως κανείς δεν πίστεψε την ιστορία και πως η απότομη πτώση προκλήθηκε από το αυτόματο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα