Όταν η Μέρκελ μας πήρε «στο ψιλό»…

Μέσα στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το τριήμερο – φωτιά του Ιουλίου στις Βρυξέλλες, η εφημερίδα Guardian αποκαλύπτει και δυο διασκεδαστικά στιγμιότυπα που συνέβησαν μέσα στη Σύνοδο:

Στο πρώτο, κι ενώ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συνεδριάζει για 10 περίπου ώρες και είμαστε σε μια κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας

ζητά τη συνδρομή του Υπουργού Οικονομικών.

«Δεν είμαι εξοικειωμένος με τα οικονομικά», λέει ο Πρωθυπουργός. «Μπορώ να φέρω μέσα τον Τσακαλώτο;», ρωτάει. «Κανένα πρόβλημα», του απαντά η Μέρκελ. «Αλλά θα φέρω κι εγώ το Σόιμπλε». Εκείνη τη στιγμή, λέει η εφημερίδα, πάγωσαν όλοι μέσα στην αίθουσα, καθώς ο Σόιμπλε μόλις δυο μέρες πριν έχει ρίξει την ιδέα για το Grexit. Για να απαντήσει η Γερμανίδα καγκελάριος, «Εντάξει, αστειευόμουν...»

Το δεύτερο στιγμιότυπο λαμβάνει χώρα στις 6.30 το πρωί, αφού έχουν προηγηθεί 15 ώρες διαπραγματεύσεων και η συμφωνία είναι κοντά στο κλείσιμο. Εκείνη τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας ζητά από τους ομολόγους να μπει ακόμη ένας συνεργάτης του κι αυτός είναι ο Αμερικανοκορεάτης Γκλεν Κιμ. Στο τραπέζι όλοι κοιτάζονται, αυτό που βλέπουν δεν είναι ιδιαίτερα σύνηθες, είναι μάλλον εκτός πρωτοκόλλου, κι αυτό που σχολιάζουν είναι ότι ο Αμερικανοκορεάτης είναι ο μόνος από την ελληνική πλευρά που φορά γραβάτα και μπαίνει αμέσως μέσα. «Ήταν περίεργη στιγμή, σχολίασε ένας από τους παρευρισκομένους, αλλά ήταν όλοι τόσο κουρασμένοι κι εξαντλημένοι, που απλά το αποδέχτηκαν ως μια ακόμη περίεργη στιγμή στη 18ωρη διαπραγμάτευση».

The post Όταν η Μέρκελ μας πήρε «στο ψιλό»… appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα