Παρέμβαση Μιχελάκη: Πλυντήριο παρανομιών το κέντρο αλλοδαπών του δήμου Αθηναίων

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης απέστειλε σήμερα καταγγελία στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης η οποία έφτασε στο γραφείο του με αποστολέα τους «Εργαζόμενους στο Τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων».

Η καταγγελία αφορά την παραβατικότητα των υπαλλήλων του συγκεκριμένου τμήματος σε σχέση με τις διαδικασίες νομιμοποίησης των αλλοδαπών.

Μεταξύ άλλων, η καταγγελία αναφέρει ότι «το κέντρο αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων,

Ψαρών και Μαιζώνος 45, έχει μετατραπεί σε βιομηχανία, σε πλυντήριο παράνομων χιλιάδων εκδόσεων βεβαιώσεων κατάθεσης ελλιπών δικαιολογητικών (μπλε βεβαιώσεων) χωρίς οι φάκελοι των αλλοδαπών να είναι πλήρεις,δηλαδή όποιος δεν έχει τις προϋποθέσεις ανανέωσης δεν μπορεί να λάβει μπλε βεβαίωση αλλά μόνο αριθμό πρωτοκόλλου. Με το ανάλογο τίμημα όμως ο αλλοδαπός λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση και κυκλοφορεί νόμιμα εντός και εκτός της Ελλάδος για 2-3 χρόνια….».

Η καταγγελία αυτή απεστάλη από τον υπουργό στα προαναφερόμενα πρόσωπα με στόχο την περαιτέρω διερεύνηση της ορθότητας της καταγγελίας.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα