Περού: Η απελευθέρωση του «Μουφάσα», έπειτα από 20 χρόνια αιχμαλωσίας [βίντεο]

Όλοι μας μεγαλώσαμε με τις ταινίες της Disney και χωρίς να το σκεφτούμε πολύ πολύ ο Βασιλιάς των Λιονταριών είναι στην πρώτη πεντάδα των καλύτερων της. Βασικά θα λέγαμε το καλύτερο για τους μισούς και το δεύτερο καλύτερο για τους άλλους μισούς, αλλά κρατάμε την υπερβολή για εμάς. Λίγα χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας γεννήθηκε ένα λιοντάρι που έτρεχε ανέμελο στα δάση του Περού.

Ήταν τότε που η φάση επέβαλλε ένα περιπλανώμενο τσίρκο να έχει στο "οπλοστάσιό" του ζώα που δεν κατατάσσονται στα οικόσιτα.

Μεταξύ αυτών και λιοντάρια. Ένα τσίρκο της χώρας λοιπόν, βρήκε το λιοντάρι, το αιχμαλώτισε και για τα επόμενα 20 χρόνια το μόνο καλό που του έκανε ήταν που του έδωσε το όνομα Μουφάσα. Ναι, το τάιζε κιόλας, αλλά αν συνυπολογίσουμε τα μαστιγώματα που μπορεί να έφαγε τότε αναιρείται το καλό.

Ευτυχώς για τον Μουφάσα, το κοινοβούλιο της χώρας ψήφισε ένα νόμο πριν από ένα χρόνο περίπου, που απαγόρευε ζώα της άγριας φύσης να βρίσκονται στην κατοχή του τσίρκου. Κάποια άρχισαν να ελευθερώνουν τα ζώα, αλλά αυτό που είχε τον Μουφάσα δεν ενέδιδε. Ώσπου επενέβησαν οργανώσεις και η αστυνομία και με μια μεγάλη κινητοποίηση έδωσαν και πάλι τη χαρά στο λιοντάρι.

The post Περού: Η απελευθέρωση του «Μουφάσα», έπειτα από 20 χρόνια αιχμαλωσίας [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα