Πόσο άλλαξες Παναθηναϊκέ – 20 χρόνια από την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Παναθηναϊκός που παλεύει μέχρι τελευταίας στιγμής για ένα εισιτήριο στα προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο Παναθηναϊκός που αποκλείεται στα προκριματικά του Europa League από την Καμπάλα. Αυτή είναι η εικόνα της ομάδας την τελευταία τριετία, όμως τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Είκοσι χρόνια πριν, στις 20

Μαρτίου 1996 ο Παναθηναϊκός του Ρότσα γινόταν η πρώτη και τελευταία μέχρι σήμερα ομάδα που έφτανε στα ημιτελικά του Champions League.

Ο Παναθηναϊκός σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ σκόρπιζε με 3-0 τους Πολωνούς της Λέγκια Βαρσοβίας με δυο γκολ του Βαζέχα κι ένα γκολ αριστούργημα του Μπορέλι.

Ήταν ο επαναληπτικός του 0-0 στον γεμάτο από κοπριά βούρκο της Βαρσοβίας, στον αγώνα που ο Κριστόφ Βαζέχα είχε ακούσει αρκετά «Γαλλικά» από τις εξέδρες των συμπατριωτών του.

Ήταν η εποχή που ο Χουάν Ραμόν Ρότσα άρχισε να ακούει διάφορα περί ινδιάνικων μαγικών και κόλπα μαύρης μαγείας. Ήταν η εποχή που συμπληρώνονταν 11 ακριβώς χρόνια από την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Πρωταθλητριών επί της Γκέτενμποργκ.

Λίγες εβδομάδες μετά θα ερχόταν και το διπλό στο Άμστερνταμ Αρένα και θα ολοκλήρωνε τη μεγαλειώδη εκείνη πορεία του Παναθηναϊκού στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ευρωπαϊκή διοργάνωση.

The post Πόσο άλλαξες Παναθηναϊκέ – 20 χρόνια από την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα