Ψάχνουν τα οστά του μικρού Μπεν

Με τη βοήθεια της βρετανικής αστυνομίας ξεκινούν ανασκαφές στην Κω όπου σύμφωνα με νέες μαρτυρίες έχει καταπλακωθεί από μπετά και μπάζα ο επί 21 χρόνια αγνοούμενος Μπεν Νίνταμ.

Το απόγευμα της 24ης Ιουλίου 1991, η νεαρή τότε μητέρα άφησε τον μόλις 21 μηνών Μπεν στους γονείς της προκειμένου να πάει για δουλειά σε ένα ξενοδοχείο. Η Εντι και η Κριστίν Νίντχαμ πήραν το παιδί μαζί τους σε μια φάρμα πιστεύοντας ότι εκεί θα έπαιζε σε προστατευμένη

περιοχή και θα ήταν ήσυχοι όσο θα έτρωγαν με τον φίλο τους Μιχάλη Κυπραίο.

Ξαφνικά διαπίστωσαν ότι το παιδί δεν υπήρχε πουθενά και δήλωσαν την εξαφάνισή του στην αστυνομία.

Οι αρχές μελετούσαν τότε όλα τα ενδεχόμενα με επικρατέστερες αιτίες εξαφάνισης την απαγωγή, το δυστύχημα, το τροχαίο (με εξαφάνιση του πτώματος) και τη δολοφονία. Οι αστυνομικοί έριξαν εξαρχής μεγάλο βάρος σε ένα κοντινό εργοστάσιο όπου ενδεχομένως ο μικρός παραπάτησε καθώς έπαιζε, έπεσε εγκλωβίστηκε κάτω από το «βουνό» με τα μπάζα που ξεφόρτωσε φορτηγό.

Η μητέρα κατέθεσε ωστόσο ότι τα μπάζα είχαν ήδη ξεφορτωθεί από το φορτηγό όταν είχε η ίδια νωρίτερα επισκεφτεί την περιοχή με τον Μπεν και τον πατέρα του, τον τότε φίλο της Σιμόν Γουάρντ.

Δυο δεκαετίες μετά –κι ενώ οι αρχές έχουν δώσει πολλά σκίτσα του Μπεν όπως θα μοιάζει σήμερα- μια μαρτυρία ήρθε να ανακινήσει ξανά την υπόθεση, ο φάκελος της οποίας δεν έκλεισε ποτέ.

Αιτία για τη νέα κινητοποίηση στάθηκε κατάθεση οδηγού εκσκαφέα (του Κωνσταντίνου Μπάρκα) ότι την ημέρα που δηλώθηκε η εξαφάνιση, είχε ο ίδιος ανοίξει βαθύ χαντάκι μόλις 15 μέτρα από το τελευταίο σημείο ζωής του παιδιού.

Σήμερα, η βρετανική αστυνομία είναι σε στενή επικοινωνία με τις αρχές του νησιού και σκέφτονται σοβαρά την περίπτωση να διεξάγουν καινούριες έρευνες στο σημείο που υπέδειξε ο 61χρονος Μπάρκας. Μάλιστα, πέρα από ανασκαφές που μάλλον θα γίνουν εκεί, οι αρχές του South Yorkshire έχουν στο μυαλό τους να χρησιμοποιήσουν 3D εργαλεία, την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ώστε να σκανάρουν το υπέδαφος και να διαπιστωθεί εάν κάτω από το χώμα και τα μπάζα υπάρχουν ανθρώπινα οστά!

Η μητέρα του παιδιού, η 40χρονη -σήμερα- Κέρι Νίνταμ, μιλώντας στην Daily Mail είπε πως οι έρευνες θα την «επιβαρύνουν ψυχολογικά», αλλά τις θεωρεί αναγκαίες αν και δεν πιστεύει ότι το παιδί της είναι νεκρό: «Είμαι σίγουρη ότι δεν θα βρεθούν οστά στην περιοχή. Ο Μπεν είναι κάπου εκεί έξω και ζει. Και μια μέρα ίσως τον βρω και τον αγκαλιάσω ξανά».

Keywords
Τυχαία Θέματα