Σαμαράς: Από τα εργοτάξια η επανεκίνηση της οικονομίας – Οι θυσίες πιάνουν τόπο

«Ο λαός έχει ανάγκη από αισιοδοξία και προοπτική. Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι εδώ, το βλέπουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα εργοτάξια της Ιονίας Οδού στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών.

«Η πατρίδα γυρίζει σελίδα. Πιστεύω, πραγματικά, ότι η ανάκαμψη δεν είναι μακριά και τελικά η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει», επισήμανε ο κ. Σαμαράς

και πρόσθεσε: «Οι θυσίες του Ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ήδη ότι η Ελλάδα σηκώνει τα μανίκια, σηκώνει κεφάλι. Αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι θα δώσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

Για την πορεία των έργων στην Ολυμπία Οδό ενημερώθηκαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο κοινοβουλευτικός εκπροσώπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης οι οποίοι βρέθηκαν σε εργοτάξιο στο ύψος της Κορινθίας.

Η πρώτη επίσκεψη έγινε σε εργοτάξιο στην περιοχή του Ζευγολατιού, όπου οι δύο πολιτικοί αρχηγοί και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, ενημερώθηκαν τόσο για την πορεία των έργων όσο και για τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο επικεφαλής μηχανικός της Ολυμπίας Οδού, μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί περίπου το 30% των εργασιών, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα έργα αναμένεται να έχουν τελειώσει μέχρι τον Οκτώβριο του 2015.

Σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν κατά τη διάρκεια των εργασιών, ο επικεφαλής μηχανικός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αρχαιολογικά ευρήματα, κυρίως στην περιοχή της Κορινθίας.

Σχετικά με τι θέσεις εργασίας, εκτιμάται ότι θα απασχοληθούν στα εργοτάξια περίπου 25.000 άτομα.

Η νέα εθνική οδός Κορίνθου – Πατρών θα έχει πάνω από 16 χιλιόμετρα σηράγγων. Οι 5 νέες σήραγγες στο Δερβένι, τα Μαύρα Λιθάρια, την Ακράτα, τον Πλάτανο και την Παναγοπούλα θα μικρύνουν τις αποστάσεις, θα μειώσουν το θόρυβο και την ατμοσφαιρική ρύπανση και θα προσφέρουν ασφάλεια και άνεση στους οδηγούς. Από τις παραπάνω σύρραγες πλήρης διάνοιξη έχει επιτευχθεί στις μεγαλύτερες σήραγγες του έργου στηνΠαναγοπούλακαι το Δερβένι ενώ σε τελική φάση βρίσκεται και η σήραγγα στα Μαύρα Λιθάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα