Σφακιανάκης – Πλούταρχος: Βίοι… παράλογοι

Ο Νόαμ Τσόσκι σκέφτεται πολύ σοβαρά να αποκηρύξει το σύνολο του έργου του. Στο Columbia αρχίζουν να βλέπουν τους Έλληνες διαφορετικά και η δημιουργία τμήματος Μεταμορντένας Ελληνικής Φιλοσοφίας και Πολιτικών Επιστημών είναι προ των πυλών. Πίσω από κλειστές πόρτες, σε ημισκότεινα δωμάτια, οι κορυφαίοι… εγκέφαλοι συσκέπτονται για το πως θα “αποκρουστεί” η νέα γενιά φιλοσόφων που ξεπήδησε στη χώρα μας.Από τον Γιώργο Πράτανο

Γιάννης Πλούταρχος και Νότης

Σφακιανάκης ήρθαν για να καλύψουν το “πνευματικό κενό”, που υπάρχει στη χώρα μας. Οι δύο καλλιτέχνες που είδαν τα όνειρά τους να γίνονται πραγματικότητα στην Ελλάδα της “φούσκας”, που έκαναν μεγάλες περιουσίες τραγουδώντας σε νυχτερινές πίστες-επιτάφιους από τα γαρύφαλλα, που πετούσαν ποιοι; Ο μεροκαματιάρης; Μάλλον όχι! Εκείνοι καθόταν στα πίσω τραπέζια. Το sitting, άλλωστε, σε αυτούς τους χώρους ήταν ένα… καθρέφτισμα της κοινωνίας. Πλούσιοι και αναγνωρίσιμοι μπροστά.

Και εντάξει, αυτό συμβαίνει σε όλη την υφήλιο. Κανένα πρόβλημα. Εκείνος που θα αγοράσει τo VIP εισιτήριο, θα απολαμβάνει και των ανάλογων παροχών. Αυτοί όμως που έραιναν με άνθη τους καλλιτέχνες, είναι αυτοί που ο Γιάννης Πλούταρχος και ο Νότης Σφακιανάκης απορρίπτουν τώρα.

Είναι κακό να έχει κανείς άποψη; Όχι, φυσικά. Ακούγοντας δύο-τρεις απόψεις που έχει ο καθένας, εύκολα μπορείς να κρίνεις την ποιότητά του, την καλλιέργειά του, την παιδεία του. Δεν είναι θέμα μόρφωσης, πόσο μάλλον… πτυχίων. Όταν, όμως, δημόσια πρόσωπα εκφράζουν τις απόψεις τους με την ελαφρύτητα των τραγουδιών που ερμηνεύουν, τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Η ταύτιση των άκρων, η απόδοση ευθυνών μόνο στους άλλους, η “φυλετική υπεροχή” είναι πράγματα επικίνδυνα για να αναπτύσσονται από ανθρώπους που απλά θέλουν να δώσουν μια συνέντευξη και να διαφημίσουν την “πραμάτειά” τους, στην προκειμένη περίπτωση το νυχτερινό κέντρο στο οποίο και θα εμφανίζονται.

Φυσικά και είναι εξοργισμένοι. Οι πελάτες δεν έχουν χρήματα… Φυσικά και είναι εξοργισμένοι, αφού το μεροκάματό τους έχει μειωθεί, όπως όλων των Ελλήνων. Αλλά μέσα από την άνεση που δίνει το βιοτικό επίπεδο, καλό θα ήταν να εξετάσουν πρωτίστως, τις προσωπικές διαδρομές τους μέσα στο… “πάρτυ” που είχε στηθεί.

“Μετά λύπης μου στα 3 χρόνια διαπιστώνω ότι η δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα μη εφαρμόσιμο από τον άνθρωπο. Είναι ένα έξυπνο ψέμα στημένο που καλύπτει με τρόπο αριστοτεχνικό τη διαφθορά των πολιτικών”, σημειώνει ο Γιάννης Πλούταρχος. Μετά λύπης μου τον πληροφορώ πως σε κάθε άλλο πολίτευμα, εκτός της δημοκρατίας, δεν θα μπορούσε να το δηλώσει αυτό.

Μένει να δούμε και το θέμα της φοροδιαφυγής του συγκεκριμένου καλλιτέχνη, με το κότερο που διατηρούσε και πλέον απαιτείται το ποσό των 300.000 ευρώ για να είναι νόμιμο.

Σημείωση: Έχω βρεθεί σε χώρους που τραγουδάνε οι δύο καλλιτέχνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα