Σκληρή κόντρα κυβέρνησης–ΣΥΡΙΖΑ μετά το δημοσίευμα της Αυγής περί «προβοκάτσιας»

Νέο επεισόδιο ξέσπασε στην κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το δημοσίευμα της Αυγής στο οποίο γινόταν λόγος για προβοκάτσια η οποία στήνεται εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ με παρακολουθήσεις τηλεφώνων που στόχο έχει την εξόντωσή του, μετά από την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής.

Στο χθεσινό δημοσίευμα στο οποίο υπέγραφε ειδικός συνεργάτης γινόταν λόγος για εμπλοκή του αντιπροέδρου της

κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου στην υπόθεση, ενώ τονίζεται πως τα τηλέφωνα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούνται συστηματικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για μία προσπάθεια σπίλωσης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία προωθείται από συμβούλους του πρωθυπουργού, ενώ τονίζεται πως ακόμη και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να το «συζητά». «Αυτό προκύπτει από πληροφορίες, ακριτομύθιες, δημόσιες δηλώσεις, αλλά και διαρροές που έχουν ως πηγή τους στελέχη της ΕΥΠ, μετριοπαθείς προσωπικότητες της Ν.Δ., αλλά και "βιαστικούς" του Μαξίμου», σχολιάζεται στο δημοσίευμα.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας τόνισε πως: «Ακόμα και η πιο απίστευτη γελοιότητα, ακόμα και η πιο ακραία φαντασιοπληξία πρέπει να έχουν τα όριά τους». Με τα λόγια αυτά άφησε υπονοούμενα για σκοπιμότητα πίσω από το δημοσίευμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανέβασε τους τόνους και απηύθυνε νέα πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να προσέλθει στη Βουλή, ενώ κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει πολιτική με βάση τα δημοσιεύματα, ωστόσο τόνισε ότι ο κ. Σαμαράς οφείλει να δώσει απαντήσεις και σε βουλευτές του που θέτουν ζητήματα τα οποία χρήζουν έγκαιρων και έγκυρων απαντήσεων.

«Πρώτα διοχετεύουν στην εφημερίδα τους φαντασιόπληκτα σενάρια, για να τα διαψεύσει μετά ο κ. Τσίπρας» απάντησε με καυστικό τρόπο ο Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος συμπλήρωσε πως «δυστυχώς το επικοινωνιακό παιχνίδι του κ. Τσίπρα έχει ξεφύγει και από τα τελευταία όρια της σοβαρότητας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα εξυφαίνεται τριπλό σχέδιο: «να βομβαρδίσει την κοινή γνώμη με την τοξική προπαγάνδα κατά της αριστερής βίας», «τη συστηματική παρακολούθηση των τηλεφώνων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα ακριβώς να στοιχειοθετηθεί η σχέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με οποιαδήποτε μορφή βίας» και «την κινητοποίηση των πρόθυμων στο δικαστικό σώμα, οι οποίοι θα αναλάβουν να γενικεύσουν τις Σκουριές και να περάσουν την «αντιεγκληματική» νομοθεσία από τα κινήματα αντίστασης στην Αριστερά».

Το δημοσίευμα επικαλείται πληροφορίες ότι «και ο Κ. Καραμανλής είναι αντίθετος τόσο με το είδος της οξείας επίθεσης κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και με όσα υποστηρίζει η θεωρία των δύο άκρων».

Φωτογραφία: Eurokinissi.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα