Στόχος του Ολυμπιακού, το γρήγορο γκολ

Ο βοηθός του Φερνάντο Σάντος σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και στην Εθνική ομάδα, Αλέξανδρος Μανιάτογλου, καταθέτει μέσω του KoolNews.gr την προσωπική του εκτίμηση ως ειδικός, καθότι προπονητής, για το πολύ κρίσιμο ματς του Ολυμπιακού με την Γιουβέντους...

Γράφει ο Αλέξανδρος Μανιάτογλου

Μετά λοιπόν την πρώτη

μέρα της 3ης αγωνιστικής του Τσαμπιονς Λιγκ χτες που μας επεφύλαξε κάτι... απίστευτα μεγάλα σε έκταση και έκπληξη σκορ όπως τη νίκη της Μπαγερν επί της Ρόμα. Το μενού συνεχίζεται σήμερα με το κυρίως πιάτο φυσικά το Ολυμπιακός-Γιουβέντους. Ένα πολύ μεγάλο ματς που όμως κατά την προσωπική μου άποψη και λόγω της απόλυτης ισορροπίας του ομίλου θα αποδειχτεί κρίσιμο για τον Ολυμπιακό μόνο αν χάσει. Μια ενδεχόμενη ισοπαλία δυσκολεύει μεν πολύ τα πράγματα αλλά δεν τα καθιστά απαγορευτικά ενώ βέβαια μια νίκη δίνει πάλι το αβαντάζ που χάθηκε σε εκείνο το εκτός έδρας ματς με την Μάλμε. Αν ωστόσο το ματς χαθεί τότε αναγκαστικά θα πρέπει ο Ολυμπιακός να κυνηγήσει νίκη στο Τορίνο που από μόνη της δεν θα φτάνει.

Η πορεία του Ολυμπιακού μέχρι τώρα έχει σκαμπανεβάσματα. Ομολογώ ότι με έχει εκπλήξει τόσο θετικά(δεν περίμενα ότι θα έπαιζε τόσο καλά με την Ατλέτικο και πίστευα ότι θα γινόταν κλειστό ματς) όσο και αρνητικά(με την Μάλμε όπου δεν περίμενα ομάδα με την εμπειρία πλέον του Ολυμπιακού στον θεσμό να επιστρέφει σε παλιές κακές εποχές που είχε δείξει ότι είχε αφήσει πίσω, αφήνοντας κατά μέρος τις σωστές διαμαρτυρίες για μη καταλογισμό πέναλτι στον Μανιάτη). Οπότε ό,τι και να ειπωθεί σήμερα παρακινδυνευμένο θα είναι. Οι «ερυθρόλευκοι» γενικά μεταμορφώνονται προς το καλύτερο εντός έδρας, άρα περιμένω ένα πολύ δυνατό πρώτο 20λεπτο όπου με την βοήθεια των οπαδών και την ώθηση που θα δώσουν, θα πιέσουν την Γιουβέντους με στόχο το γρήγορο γκολ.

Από την άλλη νομίζω πως πρώτο μέλημα της Γιουβέντους θα είναι να βγει αλώβητη από αυτή τη πίεση, παγώνοντας όπου μπορεί τον ρυθμό με κυκλοφορία μπάλας και μερικές αντεπιθέσεις όπου είναι δυνατό να έχουν αποτέλεσμα. Ας μην ξεχνάμε πως την Γιουβέντους την ενδιαφέρει να μην χάσει μιας και το πρόγραμμά της είναι ευνοϊκότερο του σημερινού της αντιπάλου(Ολυμπιακός μέσα, Μάλμε έξω, Ατλέτικο μέσα). Τυχόν γρήγορο γκολ της Γιουβέντους δεν θα αλλάξει την εικόνα του ματς, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει γρήγορα ενώ αν σκοράρουν πρώτα οι ερυθρόλευκοι έχουν δείξει ότι όταν το μομέντουμ τους ευνοεί συνεχίζουν προσδοκώντας δεύτερο τέρμα κάτι που όμως μερικές φορές το έχουν πληρώσει. Προσωπικά πιστεύω ότι θα δούμε ένα ματς κλειστό μιας και η Γιουβέντους έχει την εμπειρία να ανταποκριθεί στην αρχική πίεση του αντιπάλου της και θα κριθεί στο γκολ.

Όσον αφορά τα πρόσωπα παρόλο που ο Ολυμπιακός έχει ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή δεν νομίζω ο κ.Μίτσελ να ξεκουράσει/προφυλάξει κάποιους και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11αδα. Παίχτες που δεν έπαιξαν με τον Εργοτέλη( Εντινγκά, Κασάμι, Ελαμπντελαουί και Αφελάι) ενδέχεται να τους δούμε σήμερα στο χορτάρι του Καραϊσκάκη. Η Γιουβέντους πιστεύω θα αγωνιστεί με το κλασικό για αυτήν 3-5-2 (αν και ο Αλέγκρι έχει δείξει ότι μπορεί και με το 4-2-3-1) επιλέγοντας ως στήριγμα του Τέβες(που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση) μάλλον τον πιο κινητικό Μοράτα έναντι του Γιορέντε που είναι άλλο στυλ φορ περισσότερο περιοχής βολικός όταν η ομάδα του πιέζει από την αρχή αλλά όχι τόσο ευπροσάρμοστος στις διάφορες καταστάσεις που μπορεί να φέρι ο αγώνας. Σίγουρα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει τρόπο να περιορίσει την δράση του Πίρλο, ο οποίος παρόλο που δεν κινείται όπως παλιά, έχει μια μεγάλη πάσα ικανή να σκοτώσει όποια άμυνα παίζει ψηλά αν δεν πιεστεί. Από την άλλη ο Ολυμπιακός θα στηριχτεί στις εμπνεύσεις του Ντομίνγκες και στην εξαιρετική φόρμα που βρίσκεται ο Μασουακού επιθετικά, ενώ πλέον περιμένει ακόμα περισσότερα από τον Μήτρογλου μετά τα 2 γκολ του κόντρα στον Εργοτέλη. Η ώρα πλησιάζει λοιπόν που τον λόγο πλέον θα αναλάβουν οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων, οι αληθινοί δηλαδή πρωταγωνιστές της μεγάλης γιορτής του Τσάμπιονς Λιγκ!

The post Στόχος του Ολυμπιακού, το γρήγορο γκολ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα