Στον υπουργό Επικρατείας η αρμοδιότητα για παράλληλη απασχόληση των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ

Και για την παράλληλη απασχόληση των εργαζομένων στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης θα αποφασίζει ο υπουργός Επικρατείας, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση.

Η τροπολογία προβλέπει συγκεκριμένα ότι τα κριτήρια για τη χορήγηση άδειας με στόχο την παράλληλη εργασία σε άλλο μέσο ενημέρωσης για όσους απασχολούνται στην ΕΡΤ ΑΕ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και

Ενημέρωσης, θα τα προσδιορίζει στο εξής ο Νίκος Παππάς, με απόφασή του.

Βάσει νόμου που ψηφίστηκε το περασμένο έτος, προβλέπεται για τους προαναφερόμενους εργαζόμενους ότι μπορούν «κατόπιν αδείας, να απασχολούνται παράλληλα σε έντυπα, ηλεκτρονικά ή διαδικτυακά ΜΜΕ του ιδιωτικού τομέα, εφόσον η παράλληλη απασχόλησή τους δεν σχετίζεται ως προς το αντικείμενό της με τα ιδιαίτερα καθήκοντα της θέσης τους και δεν παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας τους» (Νόμος 4339/2015, άρθρο 55 παρ. 3).

Με τη σημερινή τροπολογία, σε αυτή τη διάταξη, προστίθεται πλέον και η φράση: «Τα κριτήρια χορήγησης της ως άνω άδειας, θα προσδιοριστούν με απόφαση που εκδίδει ο Υπουργός, στον οποίο ανατίθενται εκάστοτε οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας».

The post Στον υπουργό Επικρατείας η αρμοδιότητα για παράλληλη απασχόληση των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα