Στουρνάρας: Σοκαρίστηκα κι εγώ με τις διατάξεις του ΦΠΑ – To απολαυστικό… πηγαδάκι του υπουργού

20:44 1/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Χαλαρός κι ευδιάθετος εμφανίστηκε μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο «τσάρος της οικονομίας» έστησε, μάλιστα, ένα «πηγαδάκι» με δημοσιογραφικούς που βρισκόταν εκεί για να καλύψουν το ρεπορτάζ.

Γράφει ο Άγγελος Μόσχοβας

Οι δημοσιογράφοι θέλησαν να ρωτήσουν τον κ. Στουρνάρα για το ΦΠΑ

και όσα τραγελαφικά αποφασίστηκαν. «Κι εγώ έπαθα πλάκα όταν μου τα είπανε», ήταν η αυθόρμητη αντίδρασή του. «Ρώτησα μάλιστα, “Τι ανοησίες είναι αυτές;” και στη συνέχεια μου έφεραν την ευρωπαϊκή νομολογία, στην οποία είναι άλλο το καθεστώς της εστίασης και άλλο αυτό της παροχής υπηρεσιών».

Και ο υπουργός συνέχισε λέγοντας πως «σύμφωνα με αυτή (την ευρωπαϊκή νομολογία) είναι διαφορετικό να πάρεις μια μπύρα και να την πιείς στην ξαπλώστρα, από το να την αγοράσεις και να την πιείς στην πετσέτα».

Ο κ. Στουρνάρας, χαμογελώντας, αναφέρθηκε στην ενημέρωση που του έκανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης… «Ο Νότης Μηταράκης μου έδωσε και άλλο ένα παράδειγμα. Σύμφωνα με τη «Μηταράκειο λογική», είναι διαφορετικό το ΦΠΑ ότνα σου φέρουν delivery στο σπίτι και διαφορετικό να σου ανοίγουν και την μπύρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα