Στουρνάρας: Θα τα βρούμε με τη ΔΗΜΑΡ

Την απόφαση της κυβέρνησης να επιμείνει σε κοινό νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τα δημοσιονομικά μέτρα παρά την αντίδραση του Φώτη Κουβέλη ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών μετά τη βραδινή σύσκεψη στο Μαξίμου. Δήλωσε, ωστόσο, ότι οι διαφορές θα γεφυρωθούν.

«Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος» απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας όταν ρωτήθηκε για το αν οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα μετά και την αντίδραση

της ΔΗΜΑΡ βαίνουν προς αδιέξοδο ή προς οριστική συμφωνία.

Λίγα λεπτά μετά τη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, εν όψει του Euro Working Group τη Δευτέρα και της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την ερχόμενη Τετάρτη, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι «έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος σε σχέση με τις 89 δράσεις» και συμπλήρωσε ότι τα μέτρα θα πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σε ερώτηση για το αν θα έρθουν σε ένα νομοσχέδιο τα μέτρα, με δεδομένη την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τα εργασιακά, ο υπουργός είπε: «Νομίζω ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να έρθουν σε ένα νομοσχέδιο».

Το πακέτο των νέων μέτρων θα πρέπει να παρουσιαστεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες ώστε την Τρίτη να κατατεθούν τα μέτρα στη Βουλή και το αργότερο την Πέμπτη να συνεδριάσουν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών για να δώσουν την έγκρισή τους και να εκταμιευτεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ από το πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα