«Συγγνώμη που δεν το ψηφίσαμε νωρίτερα» – Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το σύμφωνο συμβίωσης

«Κλείνει ένας κύκλος οπισθοδρόμησης και ντροπής για το ελληνικό κράτος, ένας κύκλος αρνήσεως και περιθωριοποίησης χιλιάδων συμπολιτών μας, και ανοίγει ένας κύκλος ισονομίας και αξιοπρέπειας», δήλωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «σημαντική για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς αναγνωρίζεται η δυνατότητα όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φύλου

και σεξουαλικού προσανατολισμού, να συμβιώσουν και να πορευθούν στην ζωή όπως εκείνοι νομίζουν ότι τους αξίζει, να έχουν ίσα δικαιώματα στη ζωή και στο θάνατο».

Πρόσθεσε ότι δεν αρμόζουν πανηγυρισμοί, αλλά συγγνώμη στους πολίτες που μέχρι σήμερα στερούνταν ανθρωπίνων δικαιωμάτων που απολαμβάνουν άλλοι πολίτες σε χώρες με προηγμένα νομικά καθεστώτα, και ιδίως το δικαίωμα να σταθούν ισότιμα στον ανθρώπινο πόνο απέναντι στο νόμο.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ο συγκεκριμένος νόμος ήρθε με καθυστέρηση πολλών ετών στη χώρα μας και με καθυστέρηση πολλών μηνών σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο το σύμφωνο συμβίωσης αποτελούσε προεκλογική δέσμευση. Χαρακτήρισε δε την ψήφισή του «ιστορική δημοκρατική παρακαταθήκη».

«Με την ψήφιση θα αλλάξουμε προς το καλύτερο τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας. Η νομική αναγνώριση της σχέσης των ομόφυλων θα λύσει πολλά προβλήματα περιουσιακά, ασφάλισης και φορολογίας», διευκρίνισε και ζήτησε «να συνεχίσουμε τον καθημερινό αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης, τον ρατσισμό και τον φασισμό που μολύνει την κοινωνία μας. Να μην επιτρέψουμε στο σκοτάδι να κυριαρχήσει, για να κερδίζει κάθε μέρα η Δημοκρατία», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

The post «Συγγνώμη που δεν το ψηφίσαμε νωρίτερα» – Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το σύμφωνο συμβίωσης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα