Τα drones πετούν ψηλότερα με «καύσιμο» το κονιάκ

Πλώρη για Αμερική και Καναδά βάζει η Delair-Tech, η γαλλική εταιρεία κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα γνωστά σε όλους μας drones. Στις αποσκευές της έχει 13 εκατ. ευρώ που άντλησε από τους επενδυτές, μεταξύ των οποίων και μία από τις μεγαλύτερες οικογένειες παραγωγής κονιάκ της Γαλλίας.

Μετά την άντληση κεφαλαίων η εταιρεία συμμετοχών Andromede, που

αποτελεί τον βασικό επενδυτή του «βασιλιά» των κονιάκ Remy Cointreau, απέκτησε το 22% στο μετοχικό κεφάλαιο της τεχνολογικής εταιρείας Delair.

Θα αναρωτηθεί κανείς τι κοινό μπορεί να έχουν τα drones με το κονιάκ. Και, όμως, είναι δύο κλάδοι που μπορούν να συνεργαστούν «στενά» δημιουργώντας αναπάντεχες συνέργειες. Η νέα τάση μεταξύ των παραγωγών κρασιών και οινοπνευματωδών στη Γαλλία είναι η χρήση drones για παρακολούθηση των καλλιεργειών και χαρτογράφηση των εκτάσεων για δημιουργία δρόμων ή δικτύων ηλεκτροδότησης.

Εκτός από το κρασί και το κονιάκ, η Γαλλία έχει «χτίσει» μεγάλο όνομα και στην κατασκευή drones, με ναυαρχίδα την Parrot SA, η οποία ασχολούνταν με τον μοντελισμό αεροσκαφών και στη συνέχεια πέρασε –με ευκολία– στην κατασκευή drones. Η Parrot έχει επενδύσει μεγάλα ποσά στη Delair και σε άλλες εταιρείες κατασκευής drones.

Η Γαλλία ήταν η πρώτη χώρα που νομοθέτησε υπέρ της εμπορικής χρήσης των drones το 2012, δίνοντας «φτερά» στις εταιρείες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένης της Delair και της ανταγωνίστριας Airinov. Η δεύτερη, η οποία χρηματοδοτείται επίσης από την Parrot, κατασκευάζει και εμπορεύεται drones που ειδικεύονται στη συλλογή στοιχείων για τις καλλιέργειες σιτηρών και ελαιοκράμβης στην Ευρώπη.

Στόχος της Delair είναι να ανοίξει τα φτερά της στην Ευρώπη, διευρύνοντας την πελατεία για τα drones της. Το μικρότερο σκάφος της εταιρείας κοστίζει 33.000 δολάρια, ζυγίζει δύο κιλά και έχει αυτονομία δύο ωρών. Εκτός από την πώληση, η εταιρεία στοχεύει και στην ενοικίαση των drones, τα οποία παρέχονται με ολοκληρωμένο πακέτο που περιλαμβάνει λογισμικό ανάλυσης των δεδομένων που συλλέγονται.

Όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Michael de Lagarde, η καινοτομία της Delair έγκειται στο ότι συνδυάζει το drone με εξατομικευμένο λογισμικό ανάλυσης δεδομένων, παρέχοντας έτσι ένα ολοκληρωμένο πακέτο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του πελάτη. Στον ανταγωνισμό υπάρχουν εταιρείες που διαθέτουν είτε drones είτε το λογισμικό ανάλυσης.

«Η λήψη φωτογραφιών με το drone δεν χρησιμεύει πουθενά εάν τα στοιχεία που παρέχουν αυτές οι φωτογραφίες δεν αναλυθούν με τα κατάλληλα εργαλεία», προσθέτει ο Lagarde. Αυτό που θέλουν οι πελάτες είναι ένα ενιαίο πακέτο, συμπληρώνει.

Στο πελατολόγιο της Delair συγκαταλέγονται μέχρι στιγμής μεγάλοι κολοσσοί της Γαλλίας, όπως η εταιρεία ηλεκτροδότησης Electricite de France, η εξορυκτική Glencore, καθώς και πετρελαϊκοί κολοσσοί όπως η Total και η Engie.

πηγή: insider.gr

The post Τα drones πετούν ψηλότερα με «καύσιμο» το κονιάκ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα