Τα νοστιμότερα street foods του κόσμου

Από τηγανιτή ρέγκα στη Σουηδία μέχρι το “μπέργκερ του φτωχού στην Ινδία”, υπάρχουν κάποια “βρώμικα” που βγάζουν ασπροπρόσωπες τις πατρίδες τους.

Από τον Χαράλαμπο Μιχαλόπουλο

Fish & chips στο Ηνωμένο Βασίλειο
Είναι από τα πιο “αγγλικά” πιάτα που υπάρχουν. Ο μπακαλιάρος με την κρούστα του και πατάτες τηγανητές στη λαδόκολλα αποτελούν φετίχ για οποιονδήποτε επισκέπτεται το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν είναι τυχαία ένα από τα αγαπημένα φαγητά της Αγγλικής εργατικής και μεσαίας τάξης, αφού είναι ταυτόχρονα

και νόστιμο και φτηνό. Για την ολοκληρωμένη εμπειρία προσθέστε όσο παραπάνω ξίδι μπορείτε. Το καλύτερο μέρος για να απολαύσετε το βρετανικό street food σύμφωνα και με τους Sunday Times είναι το The Townhead Café στο Biggar της Σκοτίας στην 185 High Street.

Λουκάνικο και σάντουιτς με τηγανητό τυρί στην Πράγα
Η Πράγα είναι μία πόλη που γενικώς παρουσιάζει μεγάλο γαστρονομικό ενδιαφέρον. Όσον αφορά το street food, δύο είναι οι σπεσιαλιτέ της: τα λουκάνικα και το σάντουιτς με τηγανητό τυρί. Το λουκάνικο είναι χοιρινό και σερβίρεται στη λαδόκολλα με sauerkraut (είδος λάχανου) και μουστάρδα ή/και κέτσαπ. Όσο απλό και να ακούγεται αποτελεί μία εξαιρετικά νόστιμη λιχουδιά. Η συνταγή για το σάντουιτς τυριού είναι ακόμα πιο απλή. Δεν είναι τίποτα παραπάνω από τηγανητό κίτρινο τυρί (ακριβώς αυτό που οι Έλληνες αποκαλούμε σαγανάκι) μέσα σε ένα ψωμάκι για μπέργκερ. Μπορείς να προσθέσεις μουστάρδα, κέτσαπ ή μαγιονέζα. Στην πλατεία Wenceslas θα βρείτε πολλές καντίνες στις οποίες θα υπάρχει πάντοτε μία μικρή ουρά, το πρωί από ντόπιους και το βράδυ από τουρίστες.

Ράμεν, όντεν και τακογιάκι στην Ιαπωνία
Μία χώρα με μεγάλη παράδοση στην υπαίθρια γαστρονομία που συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Το ράμεν είναι μία σούπα με ζωμό, νούντλς και βραστά μανιτάρια με παραλλαγές που μπορούν περιλαμβάνουν  παστό ή βραστό χοιρινό, λαχανικά και διάφορα μυρωδικά. Υπάρχουν ακόμα ramen-ya που λειτουργούν εδώ και εκατοντάδες χρόνια σε ξύλινα κάρα που τραβάνε τα φλας. Τα περισσότερα μένουν ανοιχτά μέχρι πολύ αργά το βράδυ, να ξέρετε λοιπόν ότι αν έχετε πιει πολύ κάποιο βράδυ, ένα ράμεν κάνει θαύματα για το hangover. Άλλα δύο must από το street food της Ιαπωνίας είναι το όντεν και το τακογιάκι. Όντεν λέγεται ένα πιάτο από βραστά λαχανικά που μπορείτε να απολαύσετε σε όλους τους σταθμούς μετρό κάθε μεγαλούπολης της Ιαπωνίας. Είναι ό,τι πρέπει για το χειμώνα. Το τακογιάκι από την άλλη, είναι ένα μικρό κομμάτι από χταπόδι βουτηγμένο μέσα σε κουρκούτι και ψημένο σε ειδικά διαμορφωμένη ψησταριά. Σερβίρεται με σος και ξερό κρεμμύδι. Ένα πιάτο γιορτής για τους Ιάπωνες που θα το βρείτε σε χορούς, πανηγύρια, γιορτές και γενικά όπου γάμος και χαρά. Το πιο φημισμένο ράμεν θα το βρείτε στο Kazuki Ramen (“παράδεισος του ράμεν”) στη διεύθυνση Honma BLDG. 1&2F 1-10-8 Ebisunishi, Shibuya-ku, στο Τόκιο.

Vada pav στην Ινδία
Στο δυτικό μέρος της χώρας, στην μητρόπολη του Μουμπάι μπορείτε να βρείτε το φτηνότερο και πιο ενδιαφέρον φαγητό του δρόμου σε όλη τη χώρα. Πρόκ

Keywords
Τυχαία Θέματα