Τέσσερις εμφύλιοι σε εξέλιξη για τις έδρες της ευρωβουλής – Ποιες θέσεις παίζονται ακόμη

Με ενσωματωμένο το 50,8% των σταυρών, έχουν ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό τα ονόματα των νέων ευρωβουλευτών που θα βρεθούν στις Βρυξέλλες, τον επόμενο μήνα.

Συνολικά, πρέπει να θεωρούνται δεδομένα τα 17 από τα 21 πρόσωπα. Η μάχη συνεχίζεται για 4 έδρες: Στον ΣΥΡΙΖΑ, την Ελιά, το Ποτάμι και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Υπάρχουν σαφή προβαδίσματα, αλλά δεν αποκλείονται ανατροπές καθώς το ποσοστό των σταυρών που απομένει είναι εξαιρετικά μεγάλο για να υπάρχει η βεβαιότητα της εκλογής.

Και η έβδομη θέση οδηγεί στις Βρυξέλλες

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η σειρά θεωρείτο δεδομένη από νωρίς, όσο προστίθενται οι σταυροί, μπορούμε να είμαστε σίγουροι μόνο για τους πέντε πρώτους από τους συνολικά έξι ευρωβουλευτές.

Για την έκτη θέση το προβάδισμα ανήκει στον καθηγητή Κώστα Χρυσόγονο που αυτή τη στιγμή έχει 79.440 σταυρούς.

Ακολουθούν, πολύ κοντά ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου που με 78.460 σταυρούς ήδη ξεπέρασε τον απερχόμενο ευρωβουλευτή του κόμματος Νίκο Χουντή, ο οποίος έχει 78.251 σταυρούς.

Ακόμη, κι αν μείνει έτσι η σειρά, η έβδομη θέση στον ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί νομοτελειακά στην ευρωβουλή, το αργότερο σε ένα χρόνο καθώς ο Μανώλης Γλέζος έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει. Ίσως και νωρίτερα, αν προκηρυχθούν εθνικές εκλογές.

Ποιος θα μείνει με το… κουκούτσι

Στην Ελιά, μετά από πολλές ανατροπές αυτή τη στιγμή ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να ανοίγει το προβάδισμά του και να αφήνει πίσω του τον Παντελή Καψή (57.212 σταυροί) και την Εύα Καϊλή (56.394 σταυροί) να διαγωνίζονται για τη δεύτερη θέση. Υπενθυμίζουμε απλώς ότι έως και το 40% της ενσωμάτωσης η κυρία Καϊλή ήταν πρώτη με σημαντική διαφορά.

Ποιος θα μπει στο κανόε καγιάκ

Στο Ποτάμι, μετά τον πρώην πρύτανη Γιώργο Γραμματικάκη που δεν απειλείται, ο Μιλτιάδης Κύρκος προηγείται (17.546 σταυροί) αλλά τίποτε δεν έχει κριθεί οριστικά με τον Βασίλη Δοσούλα (16.072) να τον ακολουθεί σε μικρή απόσταση.

Στο φώτο φίνις

Τέλος, στους Ανεξάρτητους Έλληνες μετά από αρκετές εναλλαγές, ο Νότης Μαριάς (23.585 σταυροί) δείχνει ότι μπορεί να κόψει το νήμα πρώτος, με τον Γιώργο Ρωμανιά (20.323) να μην έχει χάσει τις ελπίδες του.

Keywords
Τυχαία Θέματα