Θα δεις «Μπάρτσα» ή «Θρύλο»;

Πώς τα καταφέρανε έτσι; Μέσα στη χρονιά βλέπεις ένα σωρό σάπια ματς με μισή καρδιά, αλλά ξέρεις τουλάχιστον ότι θα ανταμοιφθείς όταν έρθει η ώρα των ντέρμπι. Και φέτος έπεσαν την ίδια ώρα; Μ’ ένα τέταρτο διαφορά, τι να λέει... 19:15 το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, 19:30 το ΠΑΟ-ΟΣΦΠ. Και τώρα, κύριοι; Τώρα τί κάνουμε;

Διχάζεται ποδοσφαιρικά ο Γιάννης Τσαούσης

Ότι κάνουμε πάντα. Εξετάζουμε το ζήτημα ψύχραιμα, σφαιρικά και ορθολογιστικά. Σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις, άλλωστε, δεν δρας ελαφρά τη καρδία, γιατί το διακύβευμα είναι πολύ σοβαρό και άρα τα λάθη απαγορεύονται. Η απόφαση του

καθενός οφείλει να είναι στοιχειοθετημένη, μελετημένη μέχρι κεραίας και εν γνώσει του ότι η επιλογή του θα έχει οφέλη, αλλά και ποδοσφαιρικό κόστος ψυχής. Οι επιλογές είναι τρεις και είναι ξεκάθαρες. Καλά μυαλά και καλή φώτιση σε όλους.

1 «Δεν πα να παίζει κι ο Θεός ο ίδιος! Εγώ θα δω Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό»

Πλεονεκτήματα

-Εφόσον υποστηρίζεις μία από τις δύο ομάδες, έχεις ήσυχη τη συνείδησή σου.

-Απολαμβάνεις ένα ελληνικότατο ντέρμπι, με τα τάκλιν του, τις μανούρες του, τις κάρτες του, τα μπινελίκια του, τις δηλώσεις μετά κι έχεις και πλήρη εικόνα του τι έγινε έτσι ώστε να μην μπορεί να σε κοροϊδέψει ο κάθε Βαρούχας στην εκπομπή το βράδι.

-Ξεχαρμανιάζεις βρίζοντας τόσο, που δεν ξαναθυμώνεις με κανέναν μέχρι τα Χριστούγεννα.

-Ανάλογα την προτίμηση και την εξέλιξη του παιχνιδιού, έχεις την ευκαιρία για live πικάρισμα στοςυ αντιπάλους με posts όπως «Σας κατούρησε ο Ιντέγε για να μαρκάρει την περιοχή του», «Πέτριτς λένε τον μπαμπά σας», «αν το κοράκι είχε δώσει τις 4 κόκκινες και τις 32 κίτρινες όταν έπρεπε, θα βλέπαμε πόσο θα έληγε...» κ.ο.κ.

Μειονεκτήματα

-Χάνεις το «classico» ρε φίλε...

-Δεν θα έχεις την ευκαιρία να δεις ένα παιχνίδι στο οποίο -αν μη τι άλλο- δεν θα πονέσουν τα μάτια σου.

-Δεν θα θες να μάθεις το σκορ του Ρεάλ-Μπάρτσα, αλλά όλο και κάποιος θα στο σφυρίξει ή κάπου θα το πετύχεις κατά λάθος.

2 «Ρε, ό,τι και να λέτε εγώ θα δω Ρεάλ-Μπάρτσα»

Πλεονεκτήματα

-Παρακολουθείς κι εσύ το ντέρμπι που περιμένει όλος ο πλανήτης.

-Ζεις την αγωνία του αν θα μπει αλλαγή ο τραυματίας Μέσι και θα το καρφώσει με ένα πόδι ή αν ο Ρονάλντο θα σκοράρει και θα πάει να πανηγυρίσει μέσα στη μούρη του Μπενίτεθ ή αν θα πάει να το παίξει Χουλκ μπροστά στον Μπέιλ.

-Βλέπεις μπάλα πραγματική, όχι μια απέραντη θλίψη που ονομάζεται «μπάλα» κατ’ ευφημισμόν.

-Έχεις την επιλογή να δεις Ινιέστα και Χάμες. Δεν γίνεται να προτιμήσεις Μποτία και Κουτρουμπή.

Μειονεκτήματα

-Ωραίο, ρε παιδί μου, το «clasico». Πολιτισμός να πούμε... αλλά όσο να ‘ναι σου λείπει η καφρίλα που αποπνέει το δικό μας ντέρμπι από το 1’ μέχρι και το 90’.

-Αν δεν αναλάβει δράση ο Πέπε δεν έχει και πολλή ίντριγκα το πράγμα, σε αντίθεση με το καθ’ ημάς παιχνίδι όπου μπορείς να βρεις δόλο και υστεροβουλία πίσω από κάθε τι.

-«Και ποιόν θα βρίζω στη διάρκεια, να πούμε, τον Κανταλέχο ή τον Ρούντι;».

3 «Πάτε καλά; Εννοείται και τα δύο ταυτόχρονα!»

Πλεονεκτήματα

-Την ώρα των αγώνων νιώθεις μέσα σου καλύτερα από τους υπόλοιπους, σχεδόν σαν να έχετε δώσει μάχη και να τους έχεις κατατροπώσει.

-Ενημερώνεις τους φίλους σου, που δεν είναι στην ίδια προνομιούχα θέση με ‘σένα, για την εξέλιξη του σκορ στο ματς που δεν βλέπουν (και άρα μπορείς να τους τρολάρεις, να τους γλεντήσεις κλπ. κατά βούληση).

-«Άνετα. Πρώτο τέταρτο Ρεάλ-Μπάρτσα, μετά μισή ωρίτσα μαζί, μετά τα τελευταία 15’ του πρώτου ημιχρόνου ΟΣΦΠ-ΠΑΟ. Στα καπάκια το ίδιο σχέδιο για το δεύτερο ημίχρονο. Μέγκλα δικέ μου».

Μειονεκτήματα

-Το ότι νιώθεις καλύτερα, τελειώνει αυτόματα μόλις συνειδητοποιήσεις πάνω στο ζάπινγκ ότι έχασες ένα γκολ ή μια σημαντική φάση.

-Αν δεν έχεις και τα δύο συνδρομητικά σπίτι σου θα πρέπει είτε να παρακολουθείς το ένα με mute στο καφενείο ή να έχεις ανοικτό laptop, προσευχόμενος α) να βρεις streaming, β) να μην κολλάει συνέχεια και γ) να έχει ελληνική περιγραφή, γιατί αλλιώς θα ακούς ελληνικά και ρώσικα μαζί και θα χάσεις τον μπούσουλα.

-Αν δεν βρεις streaming αλλά παρόλα αυτά είσαι αποφασισμένος να παρακολουθείς την εξέλιξη και των δύο, θα βρεθείς στην άχαρη -και κάπως στενάχωρη- θέση να παρακολουθείς το ένα μέσω live περιγραφής με κείμενο, περιμένοντας πως και πως ν’ ανεβάσουν καμιά φωτογραφία ή κανα Vine για να ξεχαρμανιάσεις. Δε λέει...

-Βαθιά μέσα σου το ξέρεις, κι ας μην το παραδέχεσαι: Όταν προσπαθείς να παρακολουθήσεις δύο παιχνίδια ταυτόχρονα, καταλήγεις να μην έχεις απολαύσει κανένα.

The post Θα δεις «Μπάρτσα» ή «Θρύλο»; appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπάρτσα, Θρύλο,bartsa, thrylo