Τι συζητήθηκε στο Μαξίμου για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια

Σύσκεψη κορυφής πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και των Υπουργών Οικονομίας και Άμυνας, Γιάννη Στουρνάρα και Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Όπως σημείωνε στο koolnews.gr

αρμόδιο στέλεχος, πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση με τη σύμβαση για την παραλαβή των υποβρυχίων, έτσι ώστε αυτή να μην καταλήξει στη διεθνή διαιτησία και να εξασφαλισθεί το ποσό των περίπου 2 δις ευρώ που έχει ήδη πληρώσει το ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η λύση που προκρίθηκε ήταν η προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού με την εταιρεία Privinvest, συμφερόντων του Ισκαντάρ Σάφα, για τα τρία υποβρύχια τύπου 214. Σε δεύτερη φάση, συζητήθηκε η αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με στόχο να μπορούν και πάλι να πραγματοποιήσουν εξαγωγές.

Τέλος, στη συνάντηση συζητήθηκε η στάση της κυβέρνησης στην πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «τα γεγονότα που σχετίζονται με την επιζήμια παραχώρηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, με τις επιζήμιες για τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ συμβάσεις Β12/00 και Β21/02, με την επιζήμια για τα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. κατάρτιση και υλοποίηση της Εκτελεστικής Συμφωνίας ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο, τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ, την Howaldtswerke-Deutsche Werft (HDW), την ThyssenKrupp Marine Systems AG και την Abu Dhabi Mar LLC (ADM)».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κύριος Βενιζέλος τυγχάνει της απόλυτης στήριξης του Μαξίμου και στο επιτελείο του Πρωθυπουργού διαβλέπουν μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αποσταθεροποιήσει το πολιτικό σκηνικό, βάζοντας έτι μια φορά στο στόχαστρο τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο οποίος θεωρείται ως αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης από την Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν αναμένεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις από το κυβερνητικό μπλοκ στη συζήτηση και στην ψηφοφορία.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα