Τρέμει και την σκιά του ο Παπανδρέου – Διδάσκει με τους σωματοφύλακές του [εικόνες]

Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να προφυλαχθεί από τυχόν απρόσμενες επιθέσεις, είναι πλέον το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Βέβαια ο ίδιος γνωρίζει πως εκτός από την σωματική του ακεραιότητα κινδυνεύει και το ακαδημαϊκό του προφίλ, ιδίως μάλιστα μετά το τελευταίο επεισόδιο στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ με τους φοιτητές που τον αποδοκίμασαν φραστικά. Έτσι ο κ. Παπανδρέου

κατά την «περιοδεία» του στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ανά την υφήλιο, υιοθετεί ένα τελείως διαφορετικό προφίλ από αυτό του... καθηγητή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά, οι πρόσφατες παραδόσεις του κυρίου Παπανδρέου ως καθηγητή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της διάσημης Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού (Sciences Po) πραγματοποιήθηκαν κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Το γεγονός μάλιστα συζητήθηκε έντονα στους γαλλικούς πανεπιστημιακούς κύκλους, αλλά και ανάμεσα στους φοιτητες του εν λόγω ιδρύματος.

«Τα μαθήματα γίνονταν με κλειστές πόρτες, απευθυνόμενα μόνο στους φοιτητες του μεταπτυχιακού, δεν ήταν δηλαδή ανοιχτές διαλέξεις, ενώ πάντα έξω από την αίθουσα καθόταν σε καρέκλα ο προσωπικός φρουρός του κ. Παπανδρέου. Παρόντες ήταν επίσης άλλοι δύο άνδρες της ασφάλειάς του, οι οποίοι έλεγχαν τον χώρο», αναφέρει στα Παραπολιτικά Έλληνας φοιτητής του Sciences Po.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η προσωπική φρουρά του πρώην πρωθυπουργού τον ακολουθούσε καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στους χώρους της σχολής. «Κάτι τέτοιο δεν έχουμε ξαναδεί από τα μέλη του διδακτικού προσωπικού εδώ, ακόμα και από πολιτικά πρόσωπα που έχουν έρθει να παραδώσουν σεμινάρια», προσθέτει.

Μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός να βρίσκεται συνεχώς εκτός Ελλάδος, όταν όμως έρχεται δεν παραλείπει ποτέ την οικογένειά του και σπεύδει να συναντήσει τα παιδιά του Ανδρέα και Μαργαρίτα.

Την τελευταία μάλιστα φορά, ταξίδεψε ωε την Κρήτη, όπου εδώ και έναν χρόνο ζει μόνιμα στο Ηράκλειο η κόρη του, αφού είναι φοιτήτρια , ολοκληρώνοντας τις διδακτορικές της σπουδές στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και συγκεκριμένα στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας, ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του εκεί ο κος Παπανδρέου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και φίλους. Συγκεκριμένα έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Άντα, και την κόρη του γευμάτισαν σε γνωστή ταβέρνα της Αλικαρνασού με τον πρώην βουλευτή, Γιάννη Σκούρλα και τη σύζυγό του και την οικογένεια του γνωστού δύτη, Μανώλη Βουτσαλά

Keywords
Τυχαία Θέματα