Τσίπρας-Μητσοτάκης συμφώνησαν ότι… δεν μπορούν να συμφωνήσουν

Μία ώρα και είκοσι λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις δηλώσεις τους μπροστά στις κάμερες, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για την ανάγκη μιας καθαρής πολιτικής αντιπαράθεσης με επιχειρήματα, αλλά και ειλικρινούς ενημέρωσης για τα προβλήματα της χώρας, ενώ ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι προσβλέπει σε μια ειλικρινή συζήτηση και ότι ο νέος πολιτικός πολιτισμός και το νέο ήθος πρέπει

να στηρίζεται κυρίως στη γλώσσα της αλήθειας.

Διαρροές την ώρα της συνάντησης

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, την ώρα της συνάντησης, οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα συνέχιζαν να κάνουν διαρροές, μεταφέροντας στους δημοσιογράφους τι λέει ο πρωθυπουργός στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο τετ-α-τετ που ήταν σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για το ΔΝΤ. «Πρέπει να πάρεις θέση για το ΔΝΤ, να αποφασίσεις με ποιους είσαι. Δεν μπορείς να λες ταυτόχρονα να αποσύρω το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και την ίδια στιγμή να επικροτείς το ΔΝΤ», φέρεται να τόνισε ο πρωθυπουργός.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας είπε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι πρέπει να ξεμπλοκαριστεί το ΕΣΡ και να εκλεγεί καινούργιο, για να μπορέσει απρόσκοπτα να προχωρήσει η διαδικασία για τις άδειες. «Δεν είναι σωστό κανενα κόμμα να κάνει αβάντες στους ολιγάρχες μιντιάρχες», φέρεται να υπογράμμισε.

Του ζήτησε ακόμη να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση. «Το πρόβλημα δεν ειναι οι μετακλητοί που φεύγουν με τον υπουργό», φέρεται να τόνισε ο κ. Τσίπρας, αλλά «η αδιαφάνεια και ο κομματισμός στη διαδικασία ανάδειξης των μόνιμων στελεχών του Δημοσίου».

«Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας»

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, η συνάντηση ήταν εθιμοτυπική. Στη συνάντηση που είχαν Τσίπρας-Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την ανησυχία του για την γενικότερη πορεία της χώρας που δικαιολογημένα προκαλεί αβεβαιότητα και απογοήτευση στους πολίτες.

Ειδικότερα αναφέρθηκε:

• Στην παρατεταμένη ύφεση και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία, την ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία.

• Στην απώλεια επενδύσεων και την αδυναμία προσέλκυσης νέων.

• Στην κομματική διάβρωση του κράτους και των θεσμών.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη μιας «νέας μεταπολίτευσης» και πρότεινε στον κ. Τσίπρα συνεργασία στην εκ βάθρων θεσμική μεταρρύθμιση της χώρας, μέσω μιας συνολικής αναθεώρησης του Συντάγματος. Μια αναθεώρηση που πρέπει να είναι ουσιαστική και όχι «κουτσή». Η χώρα δεν πρέπει να χάσει άλλη μια ευκαιρία για τον θεσμικό της εκσυγχρονισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε και έλαβε ουσιαστική ενημέρωση για το προσφυγικό, καθώς και για τα κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής που απασχολούν τη χώρα.

Για το κρίσιμο για όλους τους Έλληνες θέμα του ασφαλιστικού ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δημόσια θέση της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας κυρίως ότι ο βαρύς λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες στο συνταξιοδοτικό είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015.

Εθίγη επίσης και το θέμα του ΕΣΡ. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη τροποποιήσεων στον πρόσφατο νόμο 4339/2015, έτσι ώστε το ΕΣΡ να αποκτήσει την απαραίτητη ανεξαρτησία. Εάν αυτό συμβεί ανοίγονται προοπτικές άρσης της παρούσης εκκρεμότητας. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο έχει ήδη προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι από τη δική του πλευρά θα προχωρήσει στην αναβάθμιση του επιπέδου του πολιτικού διαλόγου και την εμπέδωση ενός νέου πολιτικού ήθους. «Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας. Αυτή είναι βασική προϋπόθεση για να συζητούμε. Εγώ θα το πράξω. Ευελπιστώ ότι θα το πράξετε κι εσείς. Είναι ξεκάθαρο ότι διαφωνούμε σε πολλά. Τουλάχιστον να μιλάμε πολιτικά, χωρίς το λαϊκισμό που έκανε τους πολίτες να αποστρέφονται την πολιτική», είπε ο κ. Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό.

The post Τσίπρας-Μητσοτάκης συμφώνησαν ότι… δεν μπορούν να συμφωνήσουν appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα