Βενιζέλος: Δεν υπάρχει η επιλογή της ρήξης – Αποτελεί φαντασίωση που σημαίνει ταπείνωση και εθνικό κίνδυνο

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος σε όσους «φαντασιώνονται τη ρήξη ως μια στιγμή εθνικής υπερηφάνειας».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, μια τέτοια επιλογή σημαίνει «υποβάθμιση, ταπείνωση, η χώρα τίθεται σε

ακραίο κίνδυνο και μετά από λίγες μέρες είναι υποχρεωμένη η χώρα να προσέλθει σε συμφωνία για να χρηματοδοτηθεί με τους χειρότερους δυνατούς όρους.»

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Βενιζέλου έχει ως εξής:

Θέλω να πω σε αυτούς που φαντασιώνονται τη ρήξη ως μια στιγμή εθνικής υπερηφάνειας και λεβεντιάς, πως τέτοια επιλογή ρήξης στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. «Ρήξη» σημαίνει υποβάθμιση, ταπείνωση, η χώρα τίθεται σε ακραίο κίνδυνο και μετά από λίγες μέρες είναι υποχρεωμένη η χώρα να προσέλθει σε συμφωνία για να χρηματοδοτηθεί με τους χειρότερους δυνατούς όρους.

Άρα, λοιπόν, όσοι έχουν στο μυαλό τους το δίλημμα «συμφωνία ή ρήξη» ας το βγάλουν. Η συμφωνία πρέπει να γίνει με τους καλύτερους όρους. Δυστυχώς το χαμένο πεντάμηνο επιδεινώνει τη θέση της χώρας στη διαπραγμάτευση. Ο αναποφάσιστος πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας, δεν εφαρμόζει κάποια στρατηγική διαπραγμάτευσης. Απλώς δεν μπορεί να ξεπεράσει το αθεράπευτο εσωκομματικό δίλημμα του.

The post Βενιζέλος: Δεν υπάρχει η επιλογή της ρήξης – Αποτελεί φαντασίωση που σημαίνει ταπείνωση και εθνικό κίνδυνο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα