Βενιζέλος: Ψηφίστε Ελιά για να μην καταστραφεί η Ελλάδα

12:15 3/5/2014 - Πηγή: KoolNews

Την προσπάθεια να ταυτιστεί η κυβερνητική σταθερότητα με τη σωτηρία της οικονομίας και τα δύο με το εκλογικό ποσοστό της Ελιάς στις ευρωεκλογές καταβάλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα, και στη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά, απαντώντας στο ερώτημα για την κυβερνητική

σταθερότητα το ταύτισε σχεδόν αποκλειστικά με το εκλογικό αποτέλεσμα της Ελιάς. Στη δε συνέχεια όταν ερωτήθηκε για πιθανό αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα και ενδεχόμενο να ζητηθεί η αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά:

«Το σενάριο αυτό προϋποθέτει πως κάποιοι θέλουν να καταστραφεί η χώρα, να πέσει η κυβέρνηση, να οδηγηθεί ασύντακτα η Ελιά και το ΠΑΣΟΚ σε βουλευτικές εκλογές, μαζί με όλο τον τόπο, χωρίς πλαίσιο, χωρίς έλεγχο των καταστάσεων για να αμφισβητήσουν εμένα που ανέλαβα τα καθήκοντα αυτά, κατ’ ανάγκη, επιστρατευόμενος».

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε μεταξύ άλλων απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις:

Έχετε πει ότι το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι η κυβερνητική σταθερότητα και μάλιστα ότι αυτό περνάει μέσα από την Ελιά. Πώς τεκμηριώνετε αυτήν την άποψη;

Ακόμη ελπίζουν και προσπαθούν κάποιοι το βράδυ των εκλογών της 25ης Μαΐου να μπορούν να κάνουν μια συνδυαστική ερμηνεία του αποτελέσματος όλων των εκλογικών διαδικασιών, με στόχο την υπονόμευση της κυβέρνησης και της εθνικής πολιτικής.

Αυτό πώς αντιμετωπίζεται;

Κοιτάξτε, χρειάζεται ένα αποτέλεσμα που να μην επιδέχεται διφορούμενες αναγνώσεις και να μη θέτει σε αμφιβολία την κυβερνητική σταθερότητα ως βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του μεγάλου εθνικού στόχου, που είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση και το μνημόνιο και η επάνοδος στην κανονικότητα μιας αυτοδύναμης, ουσιαστικά ισότιμης χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης.

Πρακτικά αυτό από τί εξαρτάται, από το ποιός θα είναι πρώτος;

Αυτό που λέω εξαρτάται, σε καθοριστικό βαθμό, από τη θέση που θα έχει το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά στο κομματικό φάσμα και άρα ο προοδευτικός πόλος μέσα στην κυβέρνηση. Αυτό είναι κρίσιμο για τη σταθερότητα, αλλά και το πρόσημο της κυβερνητικής πολιτικής, πολύ πιο κρίσιμο από τον τεχνητό διπολισμό και τη μάχη για την πρώτη θέση μεταξύ ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ. Αν η Ελιά, μέσα στην οποία μάχεται το ΠΑΣΟΚ, δεν στηριχθεί επαρκώς, υπάρχει πρόβλημα για τις ισορροπίες, τον προσανατολισμό και την αντοχή της κυβέρνησης και της εθνικής στρατηγικής

Κι αν το αποτέλεσμα των εκλογών το αμφισβητήσει αυτό;

Οτιδήποτε θέτει σε αμφισβήτηση ή αμφιβολία αυτές τις ισορροπίες, λειτουργεί βλαπτικά για τη χώρα. Κι επειδή η γενική αίσθηση, αλλά και ο κοινός παρονομαστής όλων των αναλύσεων, είναι πως η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού δεν θέλει να διαταραχθεί η σταθερότητα, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, ο κάθε πολίτης είναι προφανές ότι πρέπει να το λάβει υπόψη του αυτό.

Ορισμένοι, ακόμη και μέσα από το ΠΑΣΟΚ, περιμένουν να μην πάει καλά η Ελιά στις ευρωεκλογές για να βάλουν θέμα ηγεσίας. Σας ανησυχεί αυτό;

Το σενάριο αυτό προϋποθέτει πως κάποιοι θέλουν να καταστραφεί η χώρα, να πέσει η κυβέρνηση, να οδηγηθεί ασύντακτα η Ελιά και το ΠΑΣΟΚ σε βουλευτικές εκλογές, μαζί με όλο τον τόπο, χωρίς πλαίσιο, χωρίς έλεγχο των καταστάσεων για να αμφισβητήσουν εμένα που ανέλαβα τα καθήκοντα αυτά, κατ’ ανάγκη, επιστρατευόμενος. Νομίζω ότι τέτοια σύνθεση κυνισμού και ανοησίας δεν μπορεί να υπάρξει και εάν κάποιος την διατυπώσει αυτή τη σύνθεση, δεν θα βρει κανέναν οπαδό.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα