Βρέθηκαν οι βομβιστές της Βοστόνης – Πέντε οι ύποπτοι σύμφωνα με το FBI

Πέντε άνδρες έχουν στοχοποιήσει μέχρι στιγμής οι αμερικανικές αρχές ως βασικούς υπόπτους για την στο μακελειό στον μαραθώνιο της Βοστόνης.

Μετά από ενδελεχή εξέταση των βίντεο και των εικόνων από τις κάμερες του δρόμου το FBI έχει καταλήξει σε έναν αριθμό ανθρώπων (περίπου πέντε) με ύποπτη κίνηση κατά την διάρκεια του Μαραθωνίου. Οι πιθανοί ωστόσο ύποπτοι είναι δύο. Όλοι τους κουβαλάνε σακίδια τα οποία εξετάζονται προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο είναι αυτά που περιείχαν τις βόμβες οι οποίες σκόρπισαν τον τρόμο

και τον θάνατο.

Ο ένας από αυτούς εμφανίζεται με ένα μαύρο σακίδιο. Αξιωματούχος του FBI είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι αρχές πιστεύουν ότι οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί σε μαύρα νάιλον σακίδια ή τσάντες.

Ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Ντιβάλ Πάτρικ δήλωσε πως οι έρευνες προχωρούν και “κάθε ώρα” βρίσκονται πιο κοντά στην επίλυση της υπόθεσης, όμως έκανε έκκληση για υπομονή ώστε να μπορέσουν οι ερευνητές να κάνουν την δουλειά τους. “Όταν έχουν ολοκληρωμένη εικόνα θα μας το πουν”, είπε χαρακτηριστικά στο CNN.

Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να μεγαλώσουν

Χθες Τετάρτη, επίσημες πηγές ανακοίνωσαν πως έχουν στην διάθεση τους εικόνες ενός υπόπτου, ο οποίος κρατά σακίδιο και φορά άσπρο καπέλο του μπέιζμπολ. Η αστυνομία της Βοστόνης επιβεβαίωσε την είδηση αυτή, αλλά τόνισε πως ο άνθρωπος αυτός δεν έχει αναγνωριστεί και φυσικά δεν έχει συλληφθεί.

Ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Ντιβάλ Πάτρικ δήλωσε πως οι έρευνες προχωρούν και «κάθε ώρα» βρίσκονται πιο κοντά στην επίλυση της υπόθεσης, όμως έκανε έκκληση για υπομονή ώστε να μπορέσουν οι ερευνητές να κάνουν την δουλειά τους. «Όταν έχουν ολοκληρωμένη εικόνα θα μας το πουν», είπε χαρακτηριστικά στο CNN.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μεταβαίνει σήμερα στην Βοστόνη, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μισέλ για να παραβρεθούν σε τελετή για τα θύματα των επιθέσεων.

Οι ερευνητές έδωσαν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για τις βόμβες που εξερράγησαν με διαφορά 12 δευτερολέπτων. Η πρώτη βόμβα ήταν τοποθετημένη σε χύτρα ταχύτητας χωρητικότητας έξι λίτρων και η δεύτερη σε μεταλλικό σκεύος ή κουτί.

Ανάμεσα στα στοιχεία που βρέθηκαν στον τόπο των εκρήξεων ήταν κομμάτια κάρτας κυκλώματος, η οποία μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για την πυροδότηση των μηχανισμών. Το FBI δεν έχει επιβεβαιώσει αν χρησιμοποιήθηκε ή όχι χρονοδιακόπτης για τις βόμβες.

Προς το παρόν, δεν έχει καταστεί σαφές αν η διπλή επίθεση είναι μια ενέργεια εσωτερικής ή ξένης τρομοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα