Ζήσε στις ακριβότερες πόλεις… τσάμπα

Σε μια εποχή που όλοι ψάχνουν πώς μπορούν να ξοδέψουν λιγότερα χρήματα δείτε τι μπορείτε να κάνετε εντελώς δωρεάν στις ακριβότερες πόλεις του κόσμου – και να σας αρέσει.

Από τον Χαράλαμπο Μιχαλόπουλο

Σύμφωνα με τη λίστα του Economist οι 10 πιο ακριβές πόλεις για να ζει κανείς το 2011 είναι οι εξής: 1. Τόκιο, 2. Όσλο, 3. Οσάκα, 4. Παρίσι, 5. Ζυρίχη, 6. Σίδνεϊ, 7. Μελβούρνη, 8. Φρανκφούρτη, 9. Γένοβα και 10. Σιγκαπούρη. Όμως ακόμα και σε αυτές τις πόλεις υπάρχουν πράγματα να κάνεις και να δεις που να μη κοστίζουν. Ακολουθούν

τρία παραδείγματα.

ΤΟΚΙΟ
Το Τόκιο πάντα θεωρούταν μία από τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου . Μη σκιάζεστε όμως, εκτός από το να βολτάρετε κάτω από τις τεράστιες νέον επιγραφές υπάρχουν και άλλα πράγματα να κάνετε εκεί που δεν κοστίζουν ούτε γιεν.

Tokyo Metropolitan Government Building: έχει 47 ορόφους και δεν έχει εισιτήριο εισόδου. Από τέτοιο ύψος θα μπορείτε με βεβαιότητα να πείτε ότι έχετε δει ολόκληρο το Τόκιο.

Κτήριο Sony: ειδικά αν είστε γκατζετάκιας, θα πάθετε πλάκα όταν δείτε τέσσερις ορόφους από κάθε λογής gadget τελευταίας τεχνολογίας και θα θέλετε να παίξετε με όλα τους.

Πάρκο Yoyogi: βρίσκεται ακριβώς στη μέση των πολυσύχναστων Shibuya και Harajuku προσφέροντας μία όαση ηρεμίας. Οι νέοι Ιάπωνες που έρχονται εδώ για πικ-νικ είναι σύνηθες φαινόμενο, ενώ τα Σαββατοκύριακα το μέρος γεμίζει ροκαμπιλάδες που χορεύουν ακατάπαυστα για ώρες. Τέλος, μπορείτε να πάτε και μία βόλτα στο Meiji Shrine που βρίσκεται πολύ κοντά και να παρακολουθήσετε έναν παραδοσιακό γάμο.

ΟΣΛΟ
Αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε την πόλη του Όσλο, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα  έξοδα σας θα είναι κάπως αυξημένα. Φυσικό είναι λοιπόν, να αρπάξετε χωρίς δεύτερη σκέψη κάθε ευκαιρία για να κάνετε ή να δείτε κάτι το ενδιαφέρον χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
Εθνική Πινακοθήκη: η μεγαλύτερη πινακοθήκη της Νορβηγίας που φιλοξενεί την «Κραυγή» και πολλά άλλα έργα του διάσημου ζωγράφου Έντουαρντ Μουνχ, καθώς και έργα άλλων μεγάλων καλλιτεχνών, όπως ο Πικάσο και ο Μοντιλιάνι, έχει δωρεάν είσοδο. Θα αφήσετε αυτό το γεγονός ανεκμετάλλευτο;

Μουσείο Astrup Fearnley: με το συχνά αμφιλεγόμενο περιεχόμενό του, το μουσείο σε κάνει να αναρωτιέσαι «τι είναι τελικά τέχνη και τι δεν είναι;». Μη χάσετε το κεραμικό άγαλμα του Μάικλ Τζάκσον και του πιθήκου του, Μπάμπλς, φιλοτεχνημένο από τον Τζεφ Κουνς.

Ποτάμι Akerselva: μία βόλτα στον πεζόδρομο δίπλα από τον ποταμό είναι φυσικά δωρεάν . Αν  προγραμματίσετε να πάτε εκεί τον Σεπτέμβριο θα τον βρείτε φωτισμένο με χιλιάδες πυρσούς και κεράκια. Εκείνο το μήνα εορτάζεται η φθινοπωρινή ισημερία, οπότε ο πεζόδρομος στολίζεται και φιλοξενεί συναυλίες και πολλά ακόμα evnets.

ΣΙΔΝΕΪ
Μιας και η Ιαπωνία και η Ευρώπη μονοπωλούν τις 5 πρώτες θέσεις πηγαίνουμε (για λόγους γεωγραφικής ποικιλίας) κατ’ ευθείαν στο νούμερο 6 όπου συναντάμε το Σίδνεϊ. Ποιος δεν θέλει να πάει εκεί και να γυρίσει σπίτι με χαρτζιλίκι ακόμα στην τσέπη του;

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: πάντα

Keywords
Τυχαία Θέματα