Android 5.0 L με Material Design

To Android 5.0 L αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο και εμφανίζει αλλαγμένο σχεδιασμό, τον οποίο η Google ονομάζει material design. Στην ουσία οι developers θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν την ψευδαίσθηση του βάθους.

Επίσης, επέρχονται αλλαγές στις διαδικασίες notifications, στις οποίες ο χρήστης θα έχει άμεση πρόσβαση από την κλειδωμένη οθόνη, οπότε και θα μπορεί να ασχοληθεί μαζί του χωρίς να «ξεκλειδώνει»

το τηλέφωνο, ενώ παράλληλα το λογισμικό θα «μαθαίνει» από τη συμπεριφορά του χρήστη, ώστε να του προβάλλει τις σημαντικότερες για αυτόν ενημερώσεις.

Το personal unlocking το οποίο εξετάζει δεδομένα όπως η τοποθεσία, το Bluetooth και ακόμη και το φωνητικό «αποτύπωμα» του χρήστη για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του- καθώς και λειτουργία «kill-switch» σε περίπτωση απώλειας συσκευής.
Η Google υποστηρίζει ότι το L θα είναι σημαντικά ταχύτερο από ό,τι προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού της, ενώ θα υποστηρίζει επίσης επεξεργαστές των 64 bit. Παράλληλα, μία πρωτοβουλία της εταιρείας ονόματι Project Volta επικεντρώνεται στη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας σε συσκευές με Android, περιλαμβάνοντας ένα νέο «Battery Saver» mode.

Στα χαρακτηριστικά του νέου Android θα περιλαμβάνεται και το αποκαλούμενο Universal Data Control, που θα επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει το πώς διαμοιράζονται τα δεδομένα που έχει στη συσκευή του.

Μπορείτε να πάρετε μία γεύση από το νέο design στο βίντεο που ακολουθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα