Ubuntu Linux στο Android κινητό σας!

Η Canonical, η εταιρεία πίσω από την δημοφιλέστερη και φιλικότερη διανομή Linux, την Ubuntu, φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί τις Linux ρίζες του Android στο έπακρο, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε διπύρηνο κινητό να μετατραπεί σε έναν πληρέστατο υπολογιστή που δεν έχει να ζηλέψει

τίποτα από το desktop pc σας.

Οποιοσδήποτε κατασκευαστής κινητών μπορεί στο εξής να ενσωματώσει τη λειτουργικότητα Ubuntu στις διπύρηνες Android συσκευές του, αρκεί να θυσιάσει 2GB χωρητικότητας για τα αρχεία του λειτουργικού, να διαθέτει το κινητό έξοδο HDMI για σύνδεση με οθόνη και να υποστηρίζει USB host mode για σύνδεση πληκτρολογίου και ποντικού. Με τον τρόπο αυτό, το ογκώδες desktop σας καταλήγει στην αποθήκη και τη θέση του παίρνει… το κινητό σας, μιας και με το που θα το συνδέσετε με τα κατάλληλα περιφερειακά, το Android δίνει αυτομάτως τη θέση του σε μια πλήρη έκδοση του Ubuntu, παρέχοντας μια εμπειρία επιτραπέζιου ηλεκτρονικού υπολογιστή. Εφαρμογές γραφείου, εργαλεία για developers και ένα σωρό άλλες επαγγελματικές και ψυχαγωγικές προτάσεις πλημυρίζουν την οθόνη σας, δίχως αυτό να σημαίνει πως το κινητό περνά σε αδράνεια όσον αφορά τον… τηλεπικοινωνιακό του τομέα. Οι κλήσεις σας εμφανίζονται κανονικότατα στην οθόνη προκειμένου να τις διαχειριστείτε όπως επιθυμείτε ενώ όλα τα δεδομένα της συσκευής σας παραμένουν διαθέσιμα (όπως πχ οι επαφές σας).

Να υπενθυμίσουμε πως ήδη μια πρώτη απόπειρα προσέγγισης της παραπάνω εμπειρίας έχει γίνει από το Motorola Atrix και το ειδικό docking station που το μετατρέπει σε linux laptop, χωρίς ωστόσο τις εκτεταμένες δυνατότητες μιας πλήρης Ubuntu έκδοσης.

Παράλληλα, φήμες θέλουν την έκδοση Android 5.0 Jelly Bean που αναμένεται να ανακοινωθεί το καλοκαίρι να επιχειρεί κάτι αντίστοιχο, καθώς θα συνυπάρχει μέσω dual boot με το Chrome OS.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.ubuntu.com/devices/android

Keywords
Τυχαία Θέματα