Κενά ασφαλείας στο Android

Κενά ασφαλείας του Android ενδέχεται να επιτρέψουν σε hackers να αποκτήσουν τον έλεγχο των συσκευών και λαθραία να τροποποιήσουν τις εγκατεστημένες εφαρμογές.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν κενά ασφαλείας στο Android που θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε hackers να αποκτήσουν

τον έλεγχο ενός smartphone που χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα της Google.

Η αδυναμία σχετίζεται με τον τρόπο που οι νόμιμες εφαρμογές του Android έχουν κρυπτογραφικά σημανθεί ώστε να εκασφαλίζεται ότι δεν έχουν τροποποιηθεί από μέρη άλλα, πέραν των developer που έχουν αναπτύξει την εφαρμογή. Το κενό ασφαλείας υπάρχει από την έκδοση 1.6 του Android, σχεδόν δηλαδή τέσσερα χρόνια πριν. Οι hackers που ανακάλυψαν το ευάλωτο σημείο του λειτουργικού, μπορούν να τροποποιήσουν τον κώδικα των εφαρμογών και να τις μετατρέψουν σε backdoors, keyloggers ή άλλες μορφές βλαβερού software.

Οι τροποποιημένες εφαρμογές έχουν τα ίδια «δικαιώματα» συστήματος με τις νόμιμες. Με τον τρόπο αυτό αυτό το κενό θα μπορούσε να είναι πολύ επικίνδυνο αν οι εφαρμογές που έχουν «πειραχθεί» προέρχονται από τον κατασκευαστή της συσκευής ή από τρίτα μέρη εγκεκριμένα από τον κατασκευαστή. Αυτό συμβαίνει γιατί τέτοιου είδους εφαρμογές, τυπικά, έχουν προνομιακή «μεταχείριση» από το λειτουργικό σύστημα Android.

Keywords
Αναζητήσεις
εφαρμογή για κενά ασφαλείας του android
Τυχαία Θέματα