Οι πωλήσεις smartphones της LG

Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε αύξηση 319% στα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2014, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο του 2014 ανέρχονται σε 92.60 δισ. KRW (86.62 εκ. δολάρια) ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανέρχονται σε 504 δισ. KRW (471.47 εκ. δολάρια), καταγράφοντας σημαντική βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, η οποία μπορεί να αποδοθεί στην αυξημένη κερδοφορία που εμφανίζει ο κλάδος Οικιακής Ψυχαγωγίας (LG Home

Entertainment Company). Τα μη ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο καταγράφουν έσοδα 14.27 τρισ. KRW (13.35 δισ. δολάρια), αυξημένα κατά 1.2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Η LG Mobile Communications Company (Κινητή Τηλεφωνία) ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις smartphones για το πρώτο τρίμηνο έφτασαν τα 12.3 εκατομμύρια συσκευές, επίδοση που αντιστοιχεί στο 75 τοις εκατό των πωλήσεων όλων των τύπων κινητών, αυξημένες κατά 19 τοις εκατό σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι πωλήσεις των LG smartphones τεχνολογίας LTE έφτασαν τα 5 εκατομμύρια μονάδες, η καλύτερη επίδοση που έχει καταγραφεί ποτέ σε επίπεδο τριμήνου. Σε ετήσια βάση (year-over-year) η αντίστοιχη ποσοστιαία μεταβολή ανέρχεται σε +79 τοις εκατό, γεγονός που φέρνει τις πωλήσεις smartphone στο 41 τοις εκατό του συνόλου για το πρώτο τρίμηνο, ποσοστό που θα πρέπει να συγκριθεί με το 27 τοις εκατό που καταγράφηκε για το σύνολο της χρήσης 2013. Τα έσοδα της περιόδου ανήλθαν σε 3.41 τρισ. KRW (3.19 δισ. δολάρια), αυξημένα κατά 6 τοις εκατό σε ετήσια βάση (year-over-year), ενώ βελτιωμένο σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο εμφανίζεται και το περιθώριο λειτουργικού κέρδους, λόγω της παρουσίασης του G Pro 2 στην κορεατική αγορά και την καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων μάρκετινγκ. Η έναρξη διάθεσης του κορυφαίου LG G3 smartphone, σε συνδυασμό με την παρουσίαση των μεσαίων συσκευών L Series III σε περισσότερες αγορές, αναμένεται να επηρεάσει θετικά τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα