Τέλος στη διαμάχη Google-Ε.Ε.

Τρία χρόνια κράτησε η διαμάχη μεταξύ της Google και της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε., ενώ πλέον οι διάδικοι ήρθαν σε συμβιβασμό για το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης της Google στην αγορά μηχανών αναζήτησης στο Διαδίκτυο. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η Google δεν θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, η Google

δεσμεύεται ότι για τα επόμενα πέντε χρόνια θα προβάλει στην ιστοσελίδα της στην Ευρώπη και ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης σε σχέση με τη δική της (όπως π.χ. την Bing της Microsoft). Βέβαια, οι ανταγωνιστές θα πρέπει να πληρώνουν για να εμφανίζονται στον δικτυακό τόπο της Google, κάτι που τους οδήγησε να υποστηρίξουν ότι η εταιρεία αποκτά νέα πηγή εσόδων εις βάρος τους.

Ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της Google Κεντ Γουόκερ προανήγγειλε «μεγάλες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας στην Ευρώπη». Ωστόσο, ανταγωνιστές της Google που κατήγγειλαν τις πρακτικές της εταιρείας στην Κομισιόν (πυροδοτώντας την έναρξη της σχετικής έρευνας τον Νοέμβριο του 2010), όπως η γερμανική Euro-Cities, προειδοποίησαν ότι δεν θα παραδώσουν τα όπλα και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους στα δικαστήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα