1 νεκρός, 49 τραυματίες ύστερα από εκτροχιασμό τρένου στο Βέλγιο

Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ άλλοι 49 νοσηλεύονται με δηλητηρίαση ύστερα εκτροχιασμό τρένου που μετέφερε χημικά, κοντά στην πόλη Γάνδη του Βελγίου. Ειδικότερα, ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τον εκτροχιασμό, έχασε τη ζωή του ένας 64χρονος άντρας από ασφυξία εξαιτίας των τοξικών αναθυμιάσεων, ενώ ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται συνεχίζει να αυξάνεται από το Σάββατο που σημειώθηκε το δυστύχημα.

Την ίδια στιγμή οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται αντιμέτωπες με μία σοβαρή περιβαλλοντική ρύπανση και προσπαθούν να περιορίσουν το τοξικό νέφος που προκάλεσε η πυρκαγιά και τη διαρροή

χημικών προϊόντων στο αποχετευτικό σύστημα της περιοχής, αφού τα 6 βαγόνια-δεξαμενές που εκτροχιάστηκαν μετέφεραν ακρυλονιτρίλιο, ένα υγρό χημικό προϊόν, εύφλεκτο και τοξικό.

Τα σχολεία της περιοχής παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους και οι αρχές συνέστησαν στους κατοίκους να μην καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά από τους κήπους τους, ούτε και νερό από τα πηγάδια.

Σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος, ο οδηγός του τρένου παραδέχτηκε στις αρχές ότι είχε αναπτύξει μεγαλύτερη από την επιτρεπτή ταχύτητα.


Keywords
Τυχαία Θέματα