142.000 δολάρια για ένα γράμμα από τον Τιτανικό!

Έχουν περάσει 100 χρόνια από τότε που βυθίστηκε ο Τιτανικός, εντούτοις το ενδιαφέρον για το υπερωκεάνιο παραμένει ζωντανό! Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε πρόσφατη δημοπρασία ένα γράμμα του πρώτου βιολιστή της ορχήστρας πωλήθηκε για περίπου 142.000 δολάρια!

Οι ειδικοί είχαν εκτιμήσει πως η τιμή του γράμματος θα έφτανε τα 76.000 - 91.000 δολάρια. Ωστόσο, η αξία του χειροποίητου αυτού αντικειμένου ξεπέρασε κάθε προσδοκίες.

Ο οίκος δημοπρασιών Henry Aldridge & Son, που πραγματοποίησε

την δημοπρασία, υποστηρίζει ότι «το συγκεκριμένο γράμμα αποτελεί μία εξαιρετικά σπάνια ανακάλυψη, επειδή κυρίως είναι γραμμένο από τον βιολιστή που βρισκόταν στο πλοίο, και γι'αυτό το λόγο είναι πλήρως κατανοητό το ενδιαφέρον που συγκέντρωσε».

Το περιεχόμενο της επιστολής είχε ως εξής:

«Μέχρι στιγμής το ταξίδι μας βαίνει καλώς. Το γράμμα μου είναι λίγο βιαστικό, αλλά προσπαθώ να τακτοποιηθώ ακόμη. Το πλοίο είναι πολύ ωραίο και φαίνεται να έχουν σπαταληθεί πολλά χρήματα γι' αυτό. Μου λείπει πολύ το σπίτι και θα ήθελα πολύ να σας δω όλους έστω και για μία ώρα, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ. Έχουμε μία πολύ καλή μπάντα και τα υπόλοιπα μέλη είναι πολύ καλά. Έπρεπε να αγοράσω κάποια σεντόνια και έστειλα τα άπλυτα σπίτι. Ίσως φτάσω στο σπίτι την Κυριακή το πρωί. Είμαι χαρούμενος που το πόδι της μητέρας είναι καλύτερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα