14χρονος «σκηνοθέτησε» την απαγωγή του για να αρπάξει λεφτά από τους γονείς του

Στο σημείο να «σκηνοθετήσει» την… απαγωγή του, μαζί με δυο φίλους του, 17 και 18 ετών, έφτασε ένας 14χρονος στη Λαμία, προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από τους γονείς του.

Η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας ξεκίνησε στις 22 Μαΐου μετά από καταγγελία για αρπαγή του 14χρονου. Σύμφωνα με την καταγγελία ο ανήλικος αναχώρησε το μεσημέρι της συγκεκριμένης ημέρας από την οικία του, με σκοπό να μεταβεί σε φροντιστήριο

ξένων γλωσσών σε περιοχή των Λιβανατών. Κινούμενος πεζός και πριν προλάβει να φθάσει στο φροντιστήριο, άγνωστος δράστης τον επιβίβασε βίαια σε αυτοκίνητο τύπου βαν και του έδεσε τα μάτια με μαντήλι.

Ακολούθως η μητέρα του, η οποία ειδοποιήθηκε από το φροντιστήριο ότι ο γιος της δεν μετέβη στο προκαθορισμένο μάθημα, τον κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο, στο οποίο απάντησε ένας εκ των αγνώστων δραστών («απαγωγέων») και της ζήτησε την καταβολή λύτρων, ύψους 12.000 ευρώ, προκειμένου να τον απελευθερώσουν.

Άμεσα στην ευρύτερη περιοχή κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις και τελικά μετά από δύο περίπου ώρες οι «απαγωγείς», χωρίς να παραλάβουν λύτρα, απελευθέρωσαν τον 14χρονο σώο και αβλαβή σε αγροτική περιοχή των Λιβανατών, έχοντας αφαιρέσει το κινητό του τηλέφωνο.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίστηκε για να τον εντοπισμό των «δραστών» και το «κίνητρο» τους. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο 14χρονος, μαζί με τον 18χρονο και τον 17χρονο, «σκηνοθέτησαν» την σε βάρος του υποτιθέμενη απαγωγή, με σκοπό να αποσπάσουν, ανεπιτυχώς, το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ .

Οι τρεις νεαροί προσήχθησαν την Δευτέρα το μεσημέρι στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, αποδέχτηκαν τις πράξεις τους, ενώ ο 18χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς το κινητό τηλέφωνο του 14χρονου, το οποίο υποτίθεται ότι είχαν αφαιρέσει οι «απαγωγείς» του.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία, ενώ ο 14χρονος κατηγορείται επιπλέον και για ψευδή καταμήνυση. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα