AstraZeneca 30 – 39: “Καταπέλτης’ η Λινού

Λίγες μόνο ώρες πριν ανοίξει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τις ηλικίες 30 -39 η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στον Alpha 98,9 εξέφρασε την άποψή της ότι το εμβόλιο της AstraZeneca το οποίο μπορεί να κάνει από μεθαύριο Μεγάλη Τετάρτη η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα δεν πρέπει τελικά να χορηγηθεί. Σχολιάζοντας αυτή την απόφαση, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ,

Αθηνά Λινού, αναφέρει ότι προκύπτουν ερωτήματα για την απόφαση της Επιτροπής: “Πρέπει να εμβολιαστούν οπωσδήποτε οι 30άρηδες, αλλά το AstraZeneca οι περισσότερες χώρες του κόσμου, όπου το έχουν εγκρίνει, είναι για μετά τα 55 έτη. Δεν ξέρω γιατί η επιτροπή και η πολιτεία το έκαναν αντίστροφα. Αφού έχουμε επάρκεια αυτού του εμβολίου έπρεπε να το χορηγήσουμε στους άνω των 50.

Δείτε ακόμη: SOS Κούβελα: Μην εμβολιαστείτε οι γυναίκες 30 – 39 ετών

Η πιθανότητα να πάθει κάτι μια κοπέλα στα 30 είναι πάρα πολύ μικρή, είτε νοσήσει είτε εμβολιαστεί. Σε αυτή την ηλικία, αυτός ο αμελητέος κίνδυνος είναι ίδιος, είτε περιμένει να νοσήσει είτε περιμένει να εμβολιαστεί” τόνισε.

Δεν υπάρχει ανησυχία για την ινδική μετάλλαξη

Επιπλέον, όσον αφορά την ινδική μετάλλαξη η οποία δημιούργησε χάος στην Ινδία, η καθηγήτρια επιδημιολογίας σχολίαζε ότι δεν πρέπει να μας ανησυχεί και ότι ο ιός δεν είναι πιο επικίνδυνος: “Είναι καινούριο στέλεχος, δεν πρέπει να μας ανησυχεί. Στην Ινδία έχει εντοπιστεί τον Δεκέμβριο και έχει μέσα και τη μετάλλαξη της Βραζιλίας. Υπάρχουν τέτοια κρούσματα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Δεν είναι πιο επικίνδυνος. Στην Ινδία αυτοί που μπορούν να πάνε σε νοσοκομείο, τον περνούν πολύ ήπια”, τόνισε.

Επιπρόσθετα η κα Λινού προβλέπει ότι σύντομα θα είμαστε σε νέο δρόμο και με λιγότερα κρούσματα ωστόσο η Ελλάδα είχε πολύ μεγάλο αριθμό νεκρών. Όσο για την επανάληψη του εμβολίου που ακούγεται ότι θα χρειαστεί από το φθινόπωρο η καθηγήτρια διευκρίνισε ότι πρέπει να περιμένουμε για να δούμε την πορεία της υγείας όσων έκαναν και τις δύο δόσεις, όπως επίσης και πώς θα εξελιχθούν οι νέες παραλλαγές του κορονοϊού.

Keywords
Τυχαία Θέματα