Bundesbank: Η Γερμανία θα αποφύγει την ύφεση

Η Γερμανία θα αποφύγει την ύφεση και θα επιστρέψει στην ανάπτυξη, από το πρώτο κιόλας τρίμηνο του 2013, δηλώνει η κεντρική τράπεζα της χώρας, Bundesbank, στη μηνιαία έκθεσή της για τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με την Bundesbank, κατά το υπόλοιπο διάστημα του 2013 θα υπάρξει μία σταδιακή ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας, στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται πως εάν η οικονομία συρρικνωθεί και πάλι κατά το τρέχον τρίμηνο, η Γερμανία

θα είναι τεχνικά σε ύφεση, η οποία ορίζεται ως δύο τρίμηνα αρνητικής δραστηριότητας (η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,6% τους τελευταίους τρεις μήνες του 2012).

Αν και η οικονομία της Γερμανίας έχει καθυστερήσει περισσότερο να συρρικνωθεί από ό,τι τα πιο πολλά κράτη στην ευρωζώνη, η πρόσφατη επιβράδυνσή της έχει τροφοδοτήσει ανησυχίες αναφορικά με την ανάκαμψη της Ευρώπης. Αξίζει να σημειωθεί πως η αγοραστική δύναμη των Γερμανών καταναλωτών και της βιομηχανίας θεωρείται ως το κλειδί για την ανάκαμψη της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Γερμανίας επιβραδύνθηκε συνολικά, το 2012, αν και κατά τα πρώτα τρία τρίμηνα τα αποτελέσματα ήταν θετικά: το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, και στη συνέχεια, κατά 0,3% το δεύτερο τρίμηνο και 0,2% το τρίτο τρίμηνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα