Eurostat: Μικρή αύξηση της απασχόλησης- Κοντά στο 2% ο αποπληθωρισμός

Μια πολύ μικρή αύξηση, της τάξεως του 0,1%, καταγράφουν τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα για την απασχόληση στην Ελλάδα το δ’ τρίμηνο του 2014, σε σχέση με το γ’ τρίμηνο του ίδιου έτους.

Μικρή αύξηση της απασχόλησης σημειώθηκε επίσης στην ευρωζώνη κατά 0,1% και στην ΕΕ 0,2%. Στην Ε.Ε., η Ισπανία και η Λετονία ήταν οι χώρες που εμφάνισαν τη μεγαλύτερη αύξηση (+0,7%), ενώ μείωση της απασχόλησης παρατηρήθηκε

στην Πορτογαλία (-1,4%), την Κύπρο (-0,6%), την Πολωνία (-0,3%), την Ιταλία (-0,2%) και τη Μάλτα (-0,1%)

Εξάλλου, σε ετήσια βάση, δηλαδή το τέταρτο τρίμηνο του 2014 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 2,4% στην Ελλάδα, ενώ αυξήθηκε 0,9% στην Ευρωζώνη και 1% στην Ε.Ε. Την ίδια στιγμή, εξάλλου, αποπληθωρισμό 1,9% εμφάνισε η Ελλάδα τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Στην Ε.Ε. αρνητικό πληθωρισμό εμφάνισαν συνολικά 20 κράτη-μέλη, με τα υψηλότερα ποσοστά αποπληθωρισμού να παρατηρούνται, μετά την Ελλάδα, στη Βουλγαρία (1,7%) και στη Λιθουανία (1,5%).

Στην Ευρωζώνη ο αποπληθωρισμός μειώθηκε στο 0,3% από 0,6% τον Ιανουάριο, ενώ στην Ε.Ε. ο αποπληθωρισμός διαμορφώθηκε την ίδια περίοδο από 0,5% σε 0,2%.

Τον Φεβρουάριο θετικό πρόσημο εμφάνισαν μόνο πέντε κράτη-μέλη: Σουηδία (+0,7%), Μάλτα (+0,6%), Αυστρία (+0,5%), Ρουμανία (0,4%) και Ιταλία (+0,1%).

Σε σχέση με τον Ιανουάριο, ο πληθωρισμός μειώθηκε σε έξι κράτη-μέλη, παρέμεινε αμετάβλητος σε τέσσερα και αυξήθηκε σε 17 κράτη-μέλη. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τη Μεγάλη Βρετανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα