FIFA και UEFA απειλούν με αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις το ελληνικό ποδόσφαιρο

Όπως ήταν αναμενόμενο, καθώς έχει γίνει και στο παρελθόν, FIFA και UEFA με επιστολή τους που έστειλαν στην ΕΠΟ, την ενημερώνουν ότι σε περίπτωση που τεθεί σε ισχύ ο νέος αθλητικός νόμος θα έχει παραβιαστεί το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και παρθούν από πλευράς τους μέτρα, δηλαδή ο αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Αυτό

σημαίνει ότι η Εθνική μας και οι ελληνικοί σύλλογοι διατρέχουν τον κίνδυνο αποκλεισμού τους από οποιαδήποτε διοργάνωση είτε αυτή αφορά το ευρωπαϊκό είτε το παγκόμσιο ποδόσφαιρο.

Η επιστολή των δύο Ομοσπονδιών ήρθε ως απάντηση στην καταγγελία της ΕΠΟ για κρατική παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Τόσο η FIFA όσο και η UEFA φέρονται διατεθειμένες να στείλουν αξιωματούχους τους στην Ελλάδα, προκειμένου να συναντηθούν με την κυβέρνηση και να αναφέρουν δια ζώσης πού συνίσταται παρέμβαση του κράτους στα του ποδοσφαίρου.

Η ΕΠΟ αναμένεται σήμερα να διαβιβάσει την επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό.

Όπως είναι γνωστό, στις 25 Νοεμβρίου παρουσιάστηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό, το αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ως τις 10 Δεκεμβρίου, ενώ ακολούθως προβλέπεται όιτ θα ακολουθήσει η συζήτησή του στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα