Google maps κορονοϊός: Νέα εργαλεία προβλέπουν τον συνωστισμό σε μέσα μεταφοράς
Η πανδημία δημιούργησε μία νέα κατάσταση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η νέα αυτή «κανονικότητα» διαφέρει από τόπο σε τόπο, οι μετακινήσεις ειδικά με τα Μέσα Μεταφοράς άλλαξε και το Google Maps
Έτσι το google maps για να μας βοηθήσει να κινούμαστε με ασφάλεια, επέκτεινε τις προβλέψεις συνωστισμού σε περισσότερες από 10.000 εταιρείες μέσων μαζικών μεταφορών σε 100 χώρες, ώστε να ξέρουμε αν στη γραμμή που θα επιλέξουμε, θα υπάρχουν πολλές κενές θέσεις. Να γνωρίζουμε αν τα οχήματα ή συρμοί θα είναι γεμάτοι ή τι άλλο θα ισχύει. Με αυτή την πληροφορία μπορούμε να αποφασίσουμε αν θέλουμε να επιβιβαστούμε αμέσως ή να περιμένουμε το επόμενο λεωφορείο ή τρένο καθώς, ανεξάρτητα από την πανδημία, σε κανέναν δεν αρέσει να ταξιδεύει όρθιος και στριμωγμένος σαν… σαρδέλα.
Οι προβλέψεις αυτές είναι εφικτές μέσω της ΑΙ τεχνολογίας μας (Τεχνητή Νοημοσύνη), της συμβολής ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα Google Maps και του ιστορικού των τάσεων σε διάφορες τοποθεσίες όλου του κόσμου που προβλέπουν πιθανά επίπεδα συνωστισμού για διαδρομές μαζικών μεταφορών. Όλες αυτές οι προβλέψεις έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ιδιωτικότητα και όπως αναφέρει η Google στο δελτίο Τύπου: «Εφαρμόζουμε παγκόσμιας κλάσης τεχνολογία ανωνυμίας και διαφοροποιημένες τεχνικές προστασίας της ιδιωτικότητας στα δεδομένα του Ιστορικού Τοποθεσιών για να είμαστε σίγουροι ότι τα δεδομένα σας παραμένουν ασφαλή και ιδιωτικά».
Να είμαστε συγκεκριμένοι με τον χρόνο μαςΣύμφωνα με τη Google «έχοντας ζήσει την εμπειρία μας παγκόσμιας πανδημίας, πολλοί άνθρωποι μας είπαν ότι θέλουν να είναι πιο συγκεκριμένοι για το πώς ξοδεύουν το χρόνο τους». Έτσι η νέα Timeline Insights, η οποία είναι ορατή μόνο σε εμάς, μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε ακριβώς αυτό. Εάν είμαστε χρήστες Android και έχουμε επιλέξει να ενεργοποιήσουμε το Ιστορικό Τοποθεσιών, θα δούμε μια νέα καρτέλα στο Χρονολόγιο μας (απλώς πατάμε στη φωτογραφία του προφίλ μας και, στη συνέχεια, στο Χρονολόγιο μας για να τη βρούμε) που παρέχει τις μηνιαίες τάσεις σχετικά με τον τρόπο που ταξιδεύουμε στον κόσμο. Θα δούμε ποιους τρόπους μεταφοράς έχουμε χρησιμοποιήσει, καθώς και τη συνολική απόσταση και τον χρόνο που έχουμε διανύσει, οδηγώντας, πετώντας, ποδηλατώντας ή περπατώντας. Μπορείτε επίσης να δούμε πόσο χρόνο ξοδεύουμε σε διαφορετικά μέρη -καταστήματα, αεροδρόμια, εστιατόρια- και να καταλήξουμε αμέσως σε όλα τα μέρη που επισκεφτήκαμε.
Να θυμηθούμε προηγούμενα ταξίδια και να προγραμματίσουμε μελλοντικά όταν θα νιώθουμε ασφαλείςΕάν μας πιάνει νοσταλγία, αλλά δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να ταξιδέψουμε, μπορούμε να πάμε στην καρτέλα Ταξίδια στο Χρονολόγιο, που λειτουργεί πλέον ζωντανά για όλους όσοι έχουμε Android. Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για να ξαναζήσουμε σημεία από προηγούμενες διακοπές, όπως σε ποια ξενοδοχεία μείναμε κατά τη διάρκεια εκείνου του επικού ταξιδιού στο Τόκιο ή ποια εστιατόρια επισκεφτήκαμε σε μια απόδραση Σαββατοκύριακου. Είμαστε οργανωτικοί; Αντιγράφουε αυτά τα μέρη σε μια λίστα και τα «μοιραζόμαστε» με φίλους που χρειάζονται ταξιδιωτικές συμβουλές. Εάν θέλουμε να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες μας, μπορούμε εύκολα να διαχειριστούμε τα δεδομένα μας -μαζικά, σε σειρά ή με έλεγχο αυτόματης διαγραφής- απευθείας από το ιδιωτικό μας Χρονολόγιο.
Αφήνουμε πιο λεπτομερείς κριτικέςΕπίσης μας διευκολύνει ακόμη περισσότερο να ενημερώνουμε την κοινότητά μας και να υποστηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις με κριτικές. Τώρα, όταν αφήνουμε μια κριτική για ένα εστιατόριο, θα δούμε μηνύματα που μας παρακινούν να μοιραστούμε χρήσιμες πληροφορίες, όπως το εύρος τιμών του, αν χρησιμοποιήσαμε τις υπηρεσίες του takeout ή delivery. Το καλύτερο είναι ότι μπορούμε να απαντήσουμε με μερικά μόνο γρήγορα «χτυπήματα». Η υπηρεσία αυτή είναι πλέον διαθέσιμη για όλα τα εστιατόρια στις ΗΠΑ, για Android και iOS, ενώ θα ακολουθήσουν περισσότερες κατηγορίες και χώρες.
Δείτε μερικές ακόμη χρήσιμες συμβουλές -αν χρησιμοποιείτε τα Google Maps Google σε Android ή iOS:1. Βρείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες για την COVID-19Αν σκέφτεστε να φύγετε από την πόλη σας, χρησιμοποιήστε το COVID layer στα Maps για να δείτε γρήγορα ποια είναι η τάση των κρουσμάτων στον προορισμό σας. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε γρήγορα σε συνδέσμους επίσημων τοπικών πηγών για να μάθετε με μια ματιά αν ισχύουν συγκεκριμένες οδηγίες ή περιορισμοί εκεί όπου πηγαίνετε.
2. Αποφύγετε τα πλήθη με ζωντανές πληροφορίες συνωστισμούΠριν ξεκινήσετε, αναζητήστε τον προορισμό σας στα Google Maps και μετά κυλίστε την οθόνη για να δείτε πόσο κόσμο έχει συνήθως το συγκεκριμένο σημείο ή πόσο κόσμο έχει τη συγκεκριμένη στιγμή. Με την υπηρεσία αυτή θα ξέρετε αμέσως αν θα αντιμετωπίσετε μεγάλες ουρές ή μεγάλα πλήθη και να προσαρμόσετε ανάλογα τα σχέδιά σας.
3. Κρατήστε θέσηΣήμερα, πολλά μέρη είναι επισκέψιμα μόνο με ραντεβού. Μπορείτε να κρατήσετε τη θέση σας προκαταβολικά, απευθείας από τα Google Maps. Απλώς, αναζητήστε τη συγκεκριμένη επιχείρηση, τσεκάρετε τη διαθεσιμότητα και κλείστε το ραντεβού! Αν χρειαστεί να κάνετε κάποια αλλαγή, ρυθμίστε τις επόμενες κρατήσεις σας με την καρτέλα Saved στην εφαρμογή των Maps.
4. Μάθετε πριν πάτεΤσεκάρετε το προφίλ διαφόρων τοπικών επιχειρήσεων στα Google Maps για να βρείτε πληροφορίες όπως ώρες λειτουργίας, τρέχοντα μέτρα προστασίας για την COVID-19, προτεινόμενα πιάτα, κριτικές κ.λπ.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Γλυκά Νερά: Η Καρολάιν υποψιαζόταν πως ο πιλότος είχε γυρίσει σε γυναίκα από το παρελθόν του
- Εμβόλιο: Έρχονται SMS για τρίτη δόση από Σεπτέμβριο
- Η υπεριώδης καταστροφή του κορονοϊού
- Κηδεία Τόλη Βοσκόπουλου: Ο Ηλίας Ψινάκης τήρησε τη «συμφωνία» που είχε κάνει με τον τραγουδιστή
- «Είτε τους παντρεύομαι είτε μένω έγκυος»: Διάσημη σταρ αποκαλύπτει πως δεν έχει βγει ποτέ κανονικό ραντεβού
- Εξιτήριο από το νοσοκομείο για τον καθ’ ομολογία δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς - Σήμερα η απολογία του
- Βόλος: Μυστηριώδης κλοπή από διαμέρισμα με λεία 100.000 ευρώ
- Πειράγματα Μπακογιάννη στη μητέρα του: Τα εγγόνια και το κυνηγητό με το ταπεράκι στη θάλασσα (pics)
- Ο Πρωθυπουργός, στο συνέδριο του ΠΟΥ για «τις συνέπειες της COVID-19 στην ψυχική υγεία»
- Π. Αρκουμανέας: 3.000 κρούσματα και πάλι – Στο 5% οι εμβολιασμένοι που νοσούν
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press
- Παναθηναϊκός: «Τέλος» ο Χεζόνια
- Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 22/7: “Καμπανάκι” Αρκουμανέα – «Έχουμε πλέον πανδημία ανεμβολίαστων»
- Ελληνική παραολυμπιακή ομάδα – Ακρόπολη: Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
- Μετάλλαξη Δέλτα Ελλάδα: Τρομακτική η μετάδοση, περισσότερο “χτυπά” τους νέους
- Κρίτων Αρσένης κόφτης: Ο Ηλίας Κανέλλης “σφάζει” τον βουλευτή του Μέρα25
- Google maps κορονοϊός: Νέα εργαλεία προβλέπουν τον συνωστισμό σε μέσα μεταφοράς
- Πώς βράζω μακαρόνια σωστά: Τα μυστικά για το τέλειο πιάτο
- 30χρονος Φολέγανδρος εξελίξεις: Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος
- Κορονοϊός: Η κυβέρνηση σε μια δύσκολη «στροφή»
- Φώφη Γεννηματά – Όλγα Τρέμη: Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Meeting Point
- Τελευταία Νέα Attiki Press
- Google maps κορονοϊός: Νέα εργαλεία προβλέπουν τον συνωστισμό σε μέσα μεταφοράς
- Πώς βράζω μακαρόνια σωστά: Τα μυστικά για το τέλειο πιάτο
- Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 22/7: “Καμπανάκι” Αρκουμανέα – «Έχουμε πλέον πανδημία ανεμβολίαστων»
- Κορονοϊός: Η κυβέρνηση σε μια δύσκολη «στροφή»
- Φώφη Γεννηματά – Όλγα Τρέμη: Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Meeting Point
- Κρίτων Αρσένης κόφτης: Ο Ηλίας Κανέλλης “σφάζει” τον βουλευτή του Μέρα25
- Παναθηναϊκός: «Τέλος» ο Χεζόνια
- Ελληνική παραολυμπιακή ομάδα – Ακρόπολη: Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
- 30χρονος Φολέγανδρος εξελίξεις: Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος
- Μετάλλαξη Δέλτα Ελλάδα: Τρομακτική η μετάδοση, περισσότερο “χτυπά” τους νέους
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Εγκαίνια της έκθεσης «Βουλή των Ελλήνων -Οι σταθμοί μίας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών»
- Βόλος: 60χρονος χτύπησε την εν διαστάσει σύζυγό του -Με γροθιές και κλωτσιές σε κεφάλι, πρόσωπο και πόδια
- Γιάννης Αντετοκούνμπο στο ESPN: «Εκείνο το παιδί από την Ελλάδα δεν πίστευε ότι θα γίνει κάτι τέτοιο»
- Αντώνης Κανάκης: Άντρες δολοφονούν γυναίκες σαν να μην συμβαίνει τίποτα
- Αθηναγόρας για συγκεντρώσεις αντεμβολιαστών: Δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία
- Φολέγανδρος: Στον ανακριτή ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς – Πήρε εξιτήριο από το Κέντρο Υγείας
- Βατόπουλος: Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων σε ηλικιωμένους
- Πρότυπα σχολεία: Διαμαρτυρία για το 4ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης
- Η Κίνα παρουσίασε το γρηγορότερο τρένο του κόσμου που «αιωρείται»
- Η υπεριώδης καταστροφή του κορονοϊού