Kodak: Κήρυξε πτώχευση

Αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές κατέθεσε σήμερα η Eastman Kodak Co., η αμερικανική εταιρεία που μετρά 100 χρόνια ιστορίας, όταν είχε παρουσιάσει την κάμερα Brownie του ενός δολαρίου.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο, οι Διευθυντές και ολόκληρη η διοικητική ομάδα της εταιρείας εκτιμούν ότι αυτό είναι ένα αναγκαίο βήμα και το καλύτερο που μπορεί να γίνει για το μέλλον της Kodak», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Antonio

Perez.

Οι μετοχές της Kodak έφτασαν μέχρι και τα 80 δολάρια το 1996, όταν η εταιρεία ήταν ακόμα στο απόγειό της, λίγο πριν από την εμφάνιση της ψηφιακής μηχανής που αντικατέστησε την ανάγκη των καταναλωτών να αγοράζουν τα γνωστά φιλμ της Kodak.

Η οικονομική κατάσταση της εταιρείας, η οποία ιδρύθηκε το 1880, είχε επιδεινωθεί σημαντικά καθώς περιορίστηκαν τα έσοδά της και δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί νέες εταιρείες που μπήκαν στο χώρο, όπως η Canon Inc. και η Hewlett-Packard Co.

Στα έγγραφα που κατέθεσε σε δικαστήριο του Μανχάταν, η εταιρεία αναφέρει πως τα περιουσιακά της στοιχεία ανέρχονται σε 5,1 δις δολάρια και το χρέος της σε 6,8 δις δολάρια.

Στις 5 Ιανουαρίου, η Moody's υποβάθμισε τις αξιολογήσεις της για χρέος της Kodak, ύψους περίπου 1 δις δολαρίων, με αρνητική προοπτική. Στην ανακοίνωσή του ο οίκος έκανε λόγο για «αυξημένη πιθανότητα» χρεοκοπίας της εταιρείας βραχυπρόθεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα