Viral βίντεο: Χταπόδι ενώ ονειρεύεται, αλλάζει… χρώματα

Viral βίντεο: Ένα βίντεο με ένα χταπόδι να αλλάζει χρώματα έγινε αμέσως viral στο Διαδίκτυο. Ένα βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο Διαδίκτυο έχει να κάνει με ένα χταπόδι. Το βίντεο είναι από ένα ντοκιμαντέρ και εκεί βλέπουμε το θαλάσσιο πλάσμα να κοιμάται και να αλλάζει χρώματα. Το Twitter λάτρεψε το βίντεο και το μοίρασε πολλές φορές, κάνοντάς το viral. Στο Internet μπορείς να βρεις τα πάντα. Από viral νέα και φωτογραφίες μέχρι αξιοπερίεργα βίντεο που

κάνουν τον γύρο του κόσμου. Μας φτιάχνουν τη μέρα, μας κάνουν να γελάμε αλλά και να μαθαίνουμε πράγματα που δεν γνωρίζαμε Στο βίντεο από το ντοκιμαντέρ Octopus: Making Contact βλέπουμε το θαλάσσιο πλάσμα να κοιμάται και να αλλάζει χρώματα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό συμβαίνει μάλλον γιατί το χταπόδι ονειρεύεται. Βλέπουμε το συμπαθές οχτάποδο να αλλάζει χρώμα από γκρι, σε κίτρινο και στη συνέχεια σε πολύ σκούρο ώστε να καμουφλαριστεί μέσα στον ωκεανό. Σε όλους προκάλεσε δέος και έκπληξη η συμπεριφορά του χταποδιού ενώ κοιμάται και ονειρεύεται. Πρόκειται φυσικά για ένα ακόμα θαύμα της φύσης.

A marine biologist films this octopus changing colors while dreaming and it’s spectacular pic.twitter.com/hrHaYdVnsc

— Domenico Calia (@CaliaDomenico) September 27, 2019

I know there's a lot going on right now, but take a minute and a half to watch an octopus change colour while dreaming. https://t.co/BPeiHbvLUM

— Martyn Pedler (@martynpedler) September 25, 2019

Viral βίντεο: Δείτε βίντεο από την ‘μεταμόρφωση’ του χταποδιούViral βίντεο: Χταπόδια – θαλάσσια τέρατα της μυθολογίας

Το χταπόδι είναι μαλάκιο της τάξης Οκτώποδες με οκτώ πόδια και μαλακό σώμα. Η τάξη περιλαμβάνει περίπου 300 είδη που συμπεριλαμβάνονται στην ομοταξία Κεφαλόποδα μαζί με τα καλαμάρια,τις σουπιές και τα ναυτιλοειδή. Όπως και τα άλλα κεφαλόποδα, το χταπόδι είναι αμφίπλευρα συμμετρικό με δύο μάτια και ένα ράμφος, με το στόμα στο κεντρικό σημείο μεταξύ των ποδιών (τα αποκαλούμενα και “πλοκάμια”). Το μαλακό σώμα μπορεί να αλλάξει γρήγορα το σχήμα του, επιτρέποντας στα χταπόδια να περάσουν μέσα από μικρά κενά. Όταν κολυμπούν το κεφάλι προηγείται των ποδιών. Το σιφόνι χρησιμοποιείται τόσο για αναπνοή όσο και για μετακίνηση, εκτοξεύοντας έναν πίδακα νερού.

Τα χταπόδια έχουν περίπλοκο νευρικό σύστημα και εξαιρετική όραση, και είναι από τα πιο έξυπνα και πολύμορφα από όλα τα ασπόνδυλα. Τα χταπόδια κατοικούν σε διάφορες περιοχές του ωκεανού, σε κοραλλιογενείς ύφαλους, σε πελάγη και τον θαλάσσιο βυθό. Μερικά ζουν στην ακτή και άλλα σε αβυσσαία βάθη. Τα περισσότερα είδη αναπτύσσονται γρήγορα, ωριμάζουν νωρίς και είναι βραχύβια. Κατά την αναπαραγωγή, το αρσενικό χρησιμοποιεί ένα ειδικά προσαρμοσμένο βραχίονα για να παραδώσει μια δέσμη σπέρματος μέσα στην κοιλότητα του θηλυκού μανδύα και έπειτα γερνά και πεθαίνει. Το θηλυκό αποθέτει τα γονιμοποιημένα ωάρια σε μια φωλιά και τα φροντίζει μέχρι να εκκολαφθούν, οπότε και πεθαίνει.

Οι τεχνικές προστασίας από αρπακτικά περιλαμβάνουν την εκτόξευση μελάνης, τη χρήση καμουφλάζ και απειλητικές αντιδράσεις και τη δυνατότητα ταχείας διαφυγής και κάλυψης. Όλα τα χταπόδια είναι δηλητηριώδη, αλλά μόνο τα χταπόδια με μπλε δακτυλίους είναι θανατηφόρα για τον άνθρωπο. Τα χταπόδια εμφανίζονται στη μυθολογία ως θαλάσσια τέρατα όπως το Κράκεν στη Νορβηγία, το Ακκορκαμούι των Αϊνού και ίσως οι Γοργόνες στην αρχαία Ελλάδα. Μια μάχη με χταπόδι εμφανίζεται στο βιβλίο του Βίκτωρ Ουγκώ Οι Εργάτες της Θάλασσας, αποτελώντας έμπνευση και για άλλα έργα όπως η Octopussy του Ίαν Φλέμινγκ. Χταπόδια εμφανίζονται στην ιαπωνική ερωτική τέχνη, σούνγκα. Είναι γευστικά εδέσματα και δημοφιλή πιάτα παντού στον κόσμο, ειδικά στη Μεσόγειο και τις Ασιατικές θάλασσες.

Keywords
Τυχαία Θέματα