WSJ: Οι πρόωρες εκλογές η πιο πιθανή επιλογή Τσίπρα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η Wall Street Journal σε σχετικό της άρθρο για την κατάσταση στην Ελλάδα, αναφέρεται στο έτος του 2016 ως έτος του αργού «αλέσματος» με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση «στριμωγμένος ανάμεσα στη Γερμανία και το ΔΝΤ, την Τουρκία και την προσφυγική κρίση, τις λάθος υποσχέσεις και την καταρρέουσα δημοτικότητά του

– στο σημείο της πολιτικής εξόντωσης».

Περαιτέρω σημειώνεται ότι η πολιτική πτώση του Αλέξη Τσίπρα είναι «αξιοθαύμαστη». Καθώς όπως τονίζεται η 5η Δεκέμβρη που ήταν ημερομηνία ορόσημο για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης παρήλθε χωρίς αποτέλεσμα, και στην συνέχει στις 8 Δεκέμβρη ακολούθησαν οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρας για το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των δανειστών.

Η πρώτη κίνηση των δανειστών ήταν το «πάγωμα ων μέτρων για το χρέος «το οποίο οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα να υιοθετήσει μια τακτική που θυμίζει δυσοίωνα τις ταραγμένες ημέρες του 2015 – με διαφορετικές εκφράσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό» σημειώνεται στην WSJ. «Η προσδοκία είναι τώρα ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα πάρει μήνες να ολοκληρωθεί καθυστερώντας κάθε απόφαση της ΕΚΤ για συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και φέρνοντας σύννεφα πάνω από τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», τονίζει η εφημερίδα.

Ενώ ακόμη περισσότερο σημειώνεται «Είχε ο Αλέξης Τσίπρας στρατηγικό σχέδιο όταν ανακοίνωσε το χριστουγεννιάτικο μποναμά; Έχει αποφασίσει τη διεξαγωγή προώρων εκλογών, προκειμένου να σώσει ότι μπορεί και να επανέλθει δριμύτερος σε μερικά χρόνια; Το πρόσφατο δημοψήφισμα αποκάλυψε ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει μακροπρόθεσμη στρατηγική. Όταν όλοι τον πιέζουν, αναζητά να επανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αλλά τώρα είναι πιο πιεσμένος από ποτέ. Ακόμα και αν αυτό δεν ήταν το πλάνο του, οι προώρες εκλογές είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα».

Το άρθρο WSJ: Οι πρόωρες εκλογές η πιο πιθανή επιλογή Τσίπρα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα