Α. Ρουπακιώτης: «Οι "3" με διαβεβαίωσαν ότι το αντιρατσιστικό ν/σ θα προωθηθεί στη Βουλή»

«Έχω τη διαβεβαίωση των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα προωθηθεί στη Βουλή», σχολίασε από το βήμα του κοινοβουλίου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Επιπλέον, είπε για όσους δυσκολεύουν την κατάθεσή του ότι «κάποιοι λησμονούν ότι η κυβέρνηση είναι τριών κομμάτων και όχι ενός». Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, το νομοσχέδιο αναδεικνύει την ανάγκη υπεράσπισης των

δικαιωμάτων του πολίτη, δίχως να ακουμπά στα όρια έκφρασης της ελευθερίας της γνώμης. «Όσα γράφονται για το νομοσχέδιο ότι μπορεί να αμφισβητήσει δράσεις κομμάτων είναι επιεικώς ασεβή», τόνισε.

Από τη μεριά του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ενημερώσει το κοινοβούλιο για την τύχη του νομοσχεδίου το οποίο βρίσκεται μπροστά σε «μεθοδεύσεις που ξεπερνούν το όριο των κομματικών αντιπαραθέσεων». Παράλληλα, σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πρόθεση από την πρώτη στιγμή να στηρίξει αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία και ζήτησε από τον κ. Ρουπακιώτη να εξηγήσει σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να θωρακιστεί η χώρα από τα κρούσματα της ρατσιστικής βίας και το μίσος.

Keywords
Τυχαία Θέματα