Αδιάλλακτος ο Ερντογάν: «Τα έργα θα γίνουν, παρά τις διαδηλώσεις»

Επανέρχεται και οξύνει ακόμα περισσότερα το τεταμένο κλίμα στην Τουρκία ο πρωθυπουργός της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας πως τα έργα στο πάρκο Γκεζί, στην πλατεία Ταξίμ, θα προχωρήσουν κανονικά παρά τις διαδηλώσεις. Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, στην Τυνησία.

Ο Ερντογάν επιστρέφει σήμερα (Πέμπτη) το βράδυστην Τουρκία μετά την περιοδεία του στη Βόρεια Αφρική.

«Υπάρχει

ένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή που λέγετε Twitter. Εκεί βρίσκει κανείς κάθε είδους ψέμα. Αυτό το πράγμα που λέγεται μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στην κοινωνία» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε πως η Αστυνομία συνέλαβε στη Σμύρνη 25 άτομα και αναζητεί ακόμα 13 για «διάδοση ψευδών πληροφοριών» και «υποκίνηση σε εχθρότητα και μίσος» μέσω ιστοσελίδων κοινωνικών δικτύων - αυτών που χαρακτήρισε προ ημερών ο Ερντογάν «μάστιγα».

Απώλειες που ξεπερνούν το 4% καταγράφει το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, αμέσως μετά από τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να ακυρώσει/αποσύρει τα σχέδιά του για την ανάπλαση του πάρκου Γκεζί της πλατείας Ταξίμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα